Ce inveti cainele sa asculte prin dresaj?

Daca iti doresti sa ai un caine in casa, insa nu vrei totusi sa faca prea mare deranj, afla ca poti sa il inveti “bunele maniere”. Vorbind serios, cainele poate fi dresat astfel incat sa tina cont de anumite cerinte ale tale. Sa iti dresezi cainele nu se refera la genul acela de dresaj vazut la cainii din spectacole. Dresajul acasa se refera la invatarea cainelui cum sa traiasca in acelasi loc cu tine.

Sunt cateva lucruri de baza pe care il vei invata sa le respecte, astfel incat sa puteti trai impreuna.caine aflat in dresaj

 Tehnica simpla de dresaj

  1. Prima data cainele va trebui sa se obisnuiasca cu ordinele unei singure persoane. Astfel ca trebuie aleasa persoana care il va dresa.
  2. Sedintele de dresaj trebuei sa fie scurte pentru ca blanosii nu se pot concentra pe acelasi lucru foarte mult timp.
  3. Sedintele trebuie facute atunci cand cainele este odihnit si linistit.
  4. Dresarea nu va fi sub forma unor lectii prin care ii atragi atentia asupra unor greseli. Sedintele de dresaj trebuie sa se desfasoare sub forma de joaca.
  5. Dupa ce a ascultat comanda si a realizat ceea ce i-ai cerut, il poti rasplati cu recompense alimentare.

 Ce trebuie sa il inveti prin dresare

  • Invata-l sa doarma in culcusul lui. Stiu ca la inceput iti este foarte drag de el si nu poti sa ii rezisti atunci cand cere in pat langa tine…dar in timp nu va mai fi confortabil.
  • Este foarte important sa il inveti sa isi faca nevoile afara in cazul in care locuiti la apartament. Daca locuiti la casa si are la dispozitie toata curtea, trebuie sa invatat sa isi faca nevoile intr-un singur loc.
  • Trebuie invatat cu zgarda si lesa pentru ca atunci cand vei pleca undeva cu el, vei avea nevoie.
  • Este foarte important sa raspunda la comenzile “stai” si “vino/hai”. Invata-l mai intai comanda de oprire, deoarece pe celalalta o poate invata rapid doar daca ii strigi numele.
  • “Sezi/culcat”. Desi poate crezi ca nu are atat de multa importanta, aceasta comanda te va scapa de probleme atunci cand el este agitat. De exemplu, daca esti intr-un mijloc de transport, va trebui sa ii spui “sezi” pentru a nu deranja persoanele din jur.

Indiferent de cat de repede raspunde la ceea ce il inveti, trebuie sa il recompensezi si sa il feliciti. Atunci cand va vedea ca tu esti mandru de el, cainele isi va dori sa te asculte mereu pentru ca ei sunt foarte loiali. Stabileste un cuvant sau o fraza care ii da de inteles ca dresajul s-a terminat.

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.