Ce și cum să postezi pe rețelele de socializare?

Rețelele sociale au cunoscut o popularitate din ce în ce mai crescută în ultimii ani. Ele reprezintă locul în care utilizatorii împărtășesc aspecte legate de viața lor și comunică pe baza textelor, fotografiilor, videoclipurilor și comentariilor. Tot mai mulți oameni din lumea întreagă își îndreaptă atenția către rețelele de socializare, unde își țin prietenii și cunoștințele la curent cu cele mai noi evenimente din viața lor.

Totuși, din cauză că rețelele de socializare au devenit atât de populare, este esențial să știi cum să te asiguri că le folosești în siguranță și să fii o prezență pozitivă pe rețele precum Facebook, Instagram și altele.

Ce și cum să postezi pe rețelele de socializare
Ce și cum să postezi pe rețelele de socializare

Atenție la ce postezi pe rețelele de socializare

În primul rând, trebuie să ai mare grijă atunci când postezi sau apreciezi postări care conțin opinii extrem de personale. De exemplu, păreri politice, religioase, sau bazate pe diverse subiecte controversate. Acestea pot incita la discuții contradictorii și pot să îți atragă păreri negative din partea celor din lista ta de prieteni sau cunoscuți.

Evită să postezi orice fel de poze cu tine care sunt negative, prea intime, sau jenante. Amintește-ți că fotografiile pe care le postezi pot fi considerate ca fiind reprezentative pentru caracterul tău. Chiar dacă o poză ți se pare amuzantă când încă ești în liceu sau facultate, s-ar putea să îți strice imaginea atunci când potențialul angajator se va uita pe profilul tău.

Nu posta niciodată fotografii ale altor persoane, înainte de a avea permisiunea lor pentru a face acest lucru.

Păstrează în intimitate relația și dramele personale. Dacă totuși nu te poți abține, măcar păstrează anonimatul persoanelor implicate. Nu este indicat să împărtășești niciodată discuțiile cu alte persoane, decât dacă ai aprobarea lor.

Nu dezvălui informații personale neconfortabile, precum starea de sănătate sau problemele psihice ale tale sau ale unor membri ai familiei. Dacă totuși o faci, fă-o cât mai rar posibil, și asigură-te că postarea poate fi văzută doar de persoanele pe care le cunoști în viața reală. De asemenea, orice postare de acest gen trebuie să fie făcută doar cu acordul persoanei în cauză.

Niciodată să nu faci publice informații precum adresă, număr de telefon, școala pe care o frecventezi tu sau copilul tău. În acest fel, te asiguri că reduci riscul unui furt de identitate, a unei răpiri în cazul copiilor, sau a unei spargeri de locuință. În special, nu anunța atunci când pleci de acasă pe o perioadă mai lungă, precum concediul, de exemplu.

Tonul și atitudinea

  • Profesionalismul este imperativ. Dacă nu poți spune ceva într-un mod potrivit pentru societate sau muncă, atunci mai bine abține-te.
  • Politețea și respectul sunt vitale. Ține întotdeauna cont de ceilalți și tratează-i așa cum îți dorești să te trateze și ei.
  • Evită să vorbești de rău alte persoane, întrucât acest lucru va avea un impact negativ asupra imaginii tale.
  • Menține un ton și o atitudine pozitivă.
  • Ai grijă la limbajul pe care îl utilizezi. De asemenea, atenție la remarcile pe care le faci.
  • Este complet nepotrivit să le impui altor persoane să distribuie statusul tău, proiectele sau ideile tale.
  • Păstrează discuțiile confidențiale pentru mesajele private, sau chiar pentru o convorbire telefonică.
  • Ai grijă la modul în care scrii. O exprimare defectuoasă, gramatică eronată, lipsa regulilor de punctuație în postările tale creează o imagine negativă asupra persoanei. Asigură-te că verifici întotdeauna ceea ce scrii, înainte de a face public.

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.