Ziar online cu multe informatii utile, calatorii, experiente, dezvoltare personala, articole despre viata, webmasters, ai toate stirile intr-un singur loc.

Carota diamantata – utilizare si repastilare

0

Tocmai v-ati cumparat o cladire – casa, apartament, sediu pentru birou, depozit – si doriti sa faceti modificari interioare, care presupun taierea betonului sau a diverselor elemente. Sau poate v-ati saturat de modul in care este aranjat interiorul locuintei sau al cladirii de birouri pe care o detineti si doriti sa faceti schimbari majore. In oricare dintre aceste situatii, cea mai buna optiune pentru modificarea peretilor si a altor elemente din beton este carotarea. Aceasta metoda este simpla, comoda si curata, in comparatie cu alte metode. Pentru taierea betonului prin aceasta metoda se foloseste carota diamantata.

Atunci cand aparatele sunt utilizate de catre specialisti, acestea pot fi utilizate pentru a taia betonul sau a realiza diverse gauri, chiar si in betonul armat. Carota diamantata este ideala pentru crearea gaurilor pentru hota, centrala termica, diverse instalatii sau canalizare. In comparatie cu metodele clasice precum cea cu percutie rotativa sau spargere cu diverse instrumente, carotarea este mult mai rapida si mai curata. Tehnica prin care se utilizeaza carota diamantata este mai putin galacioasa si mai economica.

Carota diamantata – utilizare si repastilare
Carota diamantata – utilizare si repastilare

Cand se utilizeaza carota diamantata

Carota diamantata poate fi utilizata pentru a taia in beton armat, pentru a face loc unei ferestre sau usi, pentru a face loc pentru o usa la balcon, sau pentru reorganizarea interioarelor.

In cazul in care este necesara executarea unor goluri de marimi sau forme atipice in beton foarte gros, este recomandata utilizarea carotei diamantate. Aceasta poate fi utilizata pentru diferite elemente de beton, precum pereti, plansee, grinzi, diafragme, stalpi, pardoseli. De asemenea, poate fi folosita si in elemente de piatra si zidarie. In general, tehnica carotarii diamantate se utilizeaza pentru instalatii electrice, sanitare, de aerisire si instalatii industriale.

Avantajele folosirii carotei diamantate

Lucrarile efectuate cu carota diamantata sunt realizate cu un nivel scazut de zgomot si cu costuri accesibile.Pe langa aceste beneficii, carotarea diamantata este de preferat si din punct de vedere estetic. Gaura creata prin carotare si orice zid, dupa ce este taiat cu carota diamantata, are marginea bine definita. De asemenea, materialul din jurul acestei gauri nu este afectat si nu necesita niciun fel de reparatii.

Asadar, printre avantajele utilizarii carotei diamantate se numara urmatoarele:

  • Gaurire rapida si precisa
  • Vibratii reduse
  • Se produce praf mai putin
  • Zgomot redus
  • Gaura este perfect rotunda, astfel ca nu necesita alte retusari

Repastilare carote

In cazul in care carota diamantata se uzeaza, se poate apela la repastilarea carotei. Repastilarea este un serviciu prin care specialistii scurteaza carota uzata doar atat cat este nevoie pentru a indeparta segmentii uzati si partea deteriorata a tubului. In continuare, se brazeaza segmenti noi. Acest lucru va permite sa folositi din nou carota diamantata, care va functiona exact ca si una noua. In general, se poate repastila orice dimensiune si cantitate de carote.

Repastilarea este o alegere buna pentru a reduce costurile consumabilelor. Aceasta tehnica ajuta la folosirea indelungata a carotelor, astfel ca nu veti mai fi nevoit sa le schimbati odata ce devin uzate. Daca aveti nevoie de astfel de servicii, puteti accesa http://www.disc-beton.ro/7-repastilare-carote pentru detalii.

V-a placut articolul ?

0 / 5

Rezultat voturi:

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.

Captcha − 6 = 2

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptare Citeste mai mult

Politica de confidențialitate și cookie-uri