Cum aleg o saltea buna

saltea

Alegerea unui produs pare un lucru simplu la prima vedere. Cand vine vorba insa de saltele lucrurile se complica extrem de mult. Si aceasta deoarece fiecare producator, vanzator isi lauda marfa, ba chiar unii au ajuns sa inventeze diverse povesti de marketing care sa dea bine in fata unui cumparator. Asocierea unor caracteristici cu denumiri medicale nu e facuta in mod intamplator, desi de multe ori produsul, caracteristica acestuia nu au nicio legatura cu ceea ce presupune termenul medical. Ba mai mult din discutia cu doi medici am primit raspunsuri oarecum diferite in ce priveste alegerea unei saltele potrivite. Astfel incat nu ne ramane decat sa punem cap la cap lucrurile pentru a alege varianta de saltea care ni se potriveste.

Cum alegi o saltea perfecta?

Evident ceea ce ti se potriveste este si perfect. Insa pana sa ajungem sa alegem varianta perfecta, trebuie sa cautam un producator. De ce producator ? Pai revanzatorii de cele mai multe ori nu stiu ce vand, ce contine respectivul produs, materia prima ce origine are, etc.

Cum sa fie salteaua; ortopedica, superortopedica, anatomica ?

Mai toata lumea cauta o saltea ortopedica, varianta aceasta insa poate fi gresita ca si optiune. Salteaua ortopedica, adica ferma este in regula atata timp cat are doua straturi. Unul ortopedic, ferm la baza si unul anatomic de preferat strat memory la suprafata care sa se muleze dupa corpul nostru. Daca stratul anatomic lipeste, vom dormi pe puncte. Cu alte cuvinte vor exista puncte de presiune, coloana nu va fi sustinuta de saltea pe toata suprafata ci de muschii nostri, astfel dimineata ne vom trezi obositi. In plus circulatia periferica nu va fi protejata, ci obturata, vom amorti in timpul somului, etc.

Cea mai buna saltea ?

Daca ar fi sa analizam mai toate ofertele de pe piata avem doua obtiuni :

Saltea din latex, poate fi o alegere excelenta. Evident exista produse care au origini mai sintetice, sunt de evitat. Va recomand sa cautati brand-uri cunoscute si de traditie.

Saltea cu strat memory, neaparat stratul memory sa fie de calitate, adica producator european si nu China. Stratul de baza sa fie de minim 14-15 cm, neaparat o spuma dura, densitate mare. Altfel salteaua va fi mai mult o ,, groapa” decat un suport ferm care sa sustina uniform corpul.

Husa saltelei – Probabil al doilea aspect ca si importanta. Evitati saltele care au in husa matlasat strat de spuma, chiar si memory. O astfel de saltea se va incinge peste noapte. Pentru evitarea transpiratiei abundente se recomanda ca husa sa aibe strat de vatelina.

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.