Nutella ar putea contine ingrediente cancerigene

nutella

Nutella este pe buzele tuturor iubitorilor de dulciuri, atat la propriu, cat si la figurat. Insa studiile recente au aratat ca aceasta poate contine anumite substante nocive. Trebuie sa aveti in vedere faptul ca nu produsul propriu-zis este periculos. Aici este vorba de anumite elemente care compun crema de ciocolata si pot afecta in timp organismul.

Celebra crema de ciocolata Nutella produsa de compania Ferrero a fost scoasa de pe rafturile mai multor supermarketuri ( inclusiv COOP ) din Italia pe motiv ca ar contine ingrediente cancerigene, mai precis in compozitia uleiului de palmier folosit in fabricarea cremei exista substante cancerigene, precizeaza Business Insider.

Este adevar sau fake news impotriva Nutella?

Kroger Gift Cards: New Venture By Kroger For Thier Customers

Ei bine, mai mult adevar decat un simplu scandal de imagine. In luna mai 2016, Autoritatea Europeana a Standardelor Alimentare a avertizat ca substantele gasite in uleiul de palmier sunt cancerigene. Institutia a precizat ca si consumul moderat tot reprezinta un pericol pentru copii. Cancerul poate fi declansat atunci cand substantele ce se gasesc in uleiul de palmier sunt incalzite la peste 200 de grade Celsius, procedeul este intalnit la procesarea alimentelor.

Dar acest ulei nu-l foloseste numai Ferrero, nicidecum, sute de brand-uri il folosesc in productia de alimente si dulciuri, inclusiv ciocolata Cadbur, Ben & Jerry insa scandalul a avut rasunet mai mare deoarece Ferrero nu a mai fost implicata vreodata in vreun scandal asemanator,  Nutella nu inregistrat niciodata reactii negative din partea consumatorilor.

In paralel Ferrero a lansat o campanie prin care incearca sa-si linisteasca clientii. Ei sustin ca produselele lor sunt sigure. Compania a precizat ca nu poate renunta la acest ulei. Acest lucru nu are nici o legatura cu costurile ci doar cu calitatea. Fara acest ulei produsul nu ar mai fi la fel, fiind un ingredient-cheie. Studiile vor fi aprofundate si se va da un verdict in scurt timp.

 

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.