Ziar online cu multe informatii utile, calatorii, experiente, dezvoltare personala, articole despre viata, webmasters, ai toate stirile intr-un singur loc.

Izolare termica a locuintei pe banii statului

0

izolare termica

Incepand cu 2017, persoanele fizice care doresc sa-si izoleze termic locuintele pot cere de la stat o suma nesambursabila de pana la 40 000 lei in cadrul programului „Casa verde Plus”

Proiect pentru izolare termica a locuintelor

Proiectul sustinut de Ministerului Mediului, Apelor si Padurilor (MMAP) a fost publicat deja in Monitorul Oficial, insa nu s-a facut publica data la care vor incepe inscrierile in program.

In programul „Casa verde Plus” sunt incluse în Ordinul MMAP nr. 2.425/2016 pentru aprobarea Ghidului de finanţare a Programului privind efectuarea de lucrari destinate eficientei energetice, beneficiari persoane fizice.

Prin intermediul acetui program statul vrea sa incurajeze cetatenii sa foloseasca materiale izolatoare naturale pentru a reduce consumul energetic. Au dreptul sa se inscrie in program atat cetatenii care detin case aflate in construire cat si cei care detin case deja construite cu cel mult un parter si doua etaje.

Fiecare solicitant va putea sa ceara o singura prima de eficienta energetica, iar costurile suplimentare vor fi suportate de catre acesta. Cheltuielile ce vor putea fi introduse in program sunt plata materialelor si serviciilor, precum si taxa pe valoarea adaugata aferenta acestora.

Beneficiile izolatiei termice

Un proiect de izolatie termica realizat corespunzator, atat prin manopera dar si prin calitatea materialelor, are mai multe beneficii. Principalul sta in faptul ca aceasta poate scadea cu pana la 50-60% pierderile de caldura. Atunci cand suferi pierderi de caldura, nu doar ca locuinta ta nu este incalzita corespunzator, dar cheltui si bani. Acest lucru se datoreaza faptului ca sistemul de incalzire va introduce caldura constant, incercand sa mentina un ambient confortabil.

De asemenea, izolatia scade riscul de formare a igrasiei si combate umezeala din locuinte. Un ultim beneficiu este faptul ca in timpul verii, izolatia ajuta la pastrarea unei temperaturi mai mici in interior. Astfel, caldura de afara nu va fi resimtita la fel de rau.

 

 

V-a placut articolul ?

0 / 5

Rezultat voturi:

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.

Captcha + 50 = 57

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptare Citeste mai mult

Politica de confidențialitate și cookie-uri