Internet gratuit pentru sate si orase mici

internet gratuit

Senatorul Alexandru Cordos, senator PSD, a initiat un proiect de lege prin care doreste sa ofere internet gratuit in satele si orasele mici din Romania. Astfel spus, majoritatea satelor si oraselor mici vor avea acces gratuit la acest serviciu. Parcurile, pietele centrale, caminele culturale, scolile, bibliotecile sau chiar si biserici – acestea sunt vizate. Initiativa legislativa a fost dezbatuta vineri, intr-o dezbatere publica. Dar inca nu este nimic sigur. Votul final o sa fie abia anul viitor in luna februarie.

Senatul decide. Daca o sa voteze pentru, atunci in cativa ani, majoritatea satelor si oraselor mici vor avea o asemenea conexiune gratuita in anumite zone. In Romania exista deja cateva sate mari si orase unde ne putem conecta gratuit la o retea wireless.

De ce e nevoie de internet gratuit?

“Avand in vedere faptul ca in Romania aproape jumatate din populatie locuieste in mediul rural si ca accesul la informare prin internet in aceasta zona este redus, in comparatie cu alte tari ale Uniunii Europene, accesul la serviciul de internet gratuit in spatiile publice din mediul rural si orasele mici este vital”, mentionat in lista de motive din propunerea legislativa initiata de Alexandru Cordos. Cei din consiliile locale ar trebui sa se implice cel mai mult pentru aceasta initiativa legislativa.

Dar nimic nu este sigur, este doar un proiect si doar atat. Daca Senatul decide ca internetul gratuit ar trebui sa existe in satele si orasele mici, atunci asa va fi. Si oricum, daca se aproba proiectul, atunci consiliile locale ar avea nevoie de bani. Iar banii se obtin destul de greu, mai ales pentru “internet gratuit”.

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.