Cu bicicleta prin oras

cu bicicleta prin oras

In orasele aglomerate si nu numai, bicicleta devine cel mai folosit si util mijloc de transport. Fiind un vehicul mic si care e usor de strecurat in traficul aglomerat, vanzarile de biciclete au crescut considerabil in ultima perioada.

O bicicleta ideala pentru oras, are o greutate scazuta ce o face usor de manevrat la viteze reduse si in aglomeratia urbana. Geometria cadrului constituie unul din cele mai importante aspecte a unei biciclete in momentul in care alegem acest mijloc de transport.

Confortul, fiabilitatea si rezistenta este oferita in mare parte de aceasta geometrie, ce ajuta utilizatorul sa urce sau sa coboare cu usurinta de pe şa. Cum in fiecare oras intalnim borduri inalte, gropi si alte situatii in care bicicleta noastra este supusa unui efort de rezistenta mai mare, aceasta trebuie prin constructie, sa reziste. Acest lucru tine si de confortul pe care-l ofera dar si de constructia sa, devenind unul din factorii ce fac diferenta dintre o bicicleta buna si una mai putin buna.

Nu trebuie sa uitam, ca indiferent daca orasul in care locuim are construite piste special destinate biciclistilor sau nu, mereu vom intalni situatii in care vom avea nevoie de un sistem de franare eficient pentru a evita pericolele ce se ivesc in drumul nostru.  Cel mai des intalnit sistem de franare este cel actionat prin pedalare inversa, dar cu timpul, au aparut alte sisteme mai eficiente precum cele pe discuri ce functioneaza la fel ca la autoturisme.

Indiferent de sistemul ce intra in dotarea bicicletei noastre, trebuie sa avem in vedere eficienta acestuia si importanta lui in siguranta noastra si a celor din jur. Un ultim aspect ce trebuie sa il avem in vedere la achizitionarea unei astfel de biciclete este faptul ca dupa o plimbare sau un drum parcurs cu ea, trebuie sa o putem manevra usor si in momentele cand nu o conducem, si aici principalul factor ar fi greutatea sa.

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.