De ce au nevoie seniorii de tehnologie?

Tinerii din ziua de azi nu se pot lipsi de tehnologie. Indiferent ca este vorba de telefoane, calculatoare sau alte gadgeturi, cei din generatia noastra nu mai pot trai fara ele.

In schimb, bunicii nostri nu inteleg de ce avem atat de multa nevoie de ele. De fiecare data cand ne vad ca petrecem timp pe calculator sau ca nu putem sa stam fara telefon, ne cearta. Ei au putut sa isi construiasca viata si fara aceste dispozitive. Este foarte dificil sa le schimbi acum parerea si sa ii faci sa foloseasca vreun gadget. Insa exista si posibilitatea sa inceapa sa le placa daca le vei arata ce inseamna.

Sigur ai intalnit situatii in care sa te intrebe bunica cum cauta retete culinare pe Internet sau situatiile in care te suna bunicul sa te intrebe cum vede meciul pe care l-a pierdut. Deci, nu este exclus ca ei sa fie mai incantati de tehnologie decat noi.

Asa ca iata cateva lucruri pe care ai putea sa le explici pentru a-i convinge:

  1. Prin intermediul telefoanelor pot tine legatura cu nepotii sau copii in situatia in care acestia s-au mutat sau daca batranii locuiesc intr-un camin.
  2. Smartphone-urile le vor permite sa isi vada apropiatii in timp real chiar daca sunt la distanta sau poate chiar sa-si gaseasca rude pe care nu le-au mai vazut.
  3. Au acces mai usor la orice fel de servicii de care au nevoie: cumparaturi, servicii medicale, etc.
  4. Bancile ofera posibilitatea de a-ti verifica conturile si a face tranzactii pe internet. Asta inseamna ca ei isi pot strange bani intr-un loc sigur, dar si faptul ca nu trebuie sa se mai deplaseze pana la posta sau banca.
  5. Daca sunt interesati de ultimele stiri sau alte infomatii, pot afla imediat tot ce vor sa stie sau pot avea acces la divertisment, televiziune.

Cum sa ii abordezi pentru a fi convingator?

  • Prezinta-le beneficiul cel mai important pentru ei. De exemplu, cel mai important pentru batrani este faptul ca pot comunica cu familia. Pot vedea poze, filmari si chiar ii pot suna cu video.
  • Invata-i mai intai sa umble pe gadgeturi simple. Nu ingreuna situatia aratandu-le ultimele aparaturi, ci arata-le cum sa foloseasca un telefon de pe care pot accesa internetul.
  • Ai rabdare. Explica-le de fiecare data cand e nevoie la ce folosesc aceste dispozitive si cum se utilizeaza. Daca vor vedea ca nu se descurca, vor avea tendinta sa renunte la ideea de a folosi un astfel de aparat.

Exista studii care arata ca persoanele cu varsta peste 65 de ani sunt interesate de aparaturile de ultima tehnologie. De altfel, tot studiile arata ca cei care folosesc smartphone-uri sau alte gadgeturi sunt mai fericiti. Asta pentru ca nu mai simt atat de mult dorul celor aflati la distanta si pentru ca li se pare interactiv.

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.