Nasterea prin cezariana

Un nou studiu ştiinţific arată că copiii născuţi prin cezariană sunt mai susceptibili de a suferi de alergii după varsta de doi ani.

nasterea prin cezariana La copiii născuţi prin cezariana riscul este mai mare, comparativ cu cei născuţi natural, să sufere de o reacţie alergică după primii doi ani de viaţă.

Alarma este declansata de un studiu condus de Christine Cole Johnson de la Henry Ford Hospital. Potrivit acestui studiu recent, de fapt, copiii născuţi prin cezariana au de cinci ori mai multe şanse sa dezvolte alergii în timpul copilăriei decât copiii născuţi natural.

Studiul, care a fost efectuat în colaborare cu Institutul National de Alergii şi Boli Infecţioase şi a fost prezentat la reuniunea anuală a Academiei Americane de Alergie, Astm şi Imunologie în San Antonio, a monitorizat 1,258 copiii născuţi între 2003 și 2007. Nou-născuţii au fost controlati la o lună, 6 luni, un an și doi ani. Şi, de asemenea, au fost analizate datele conferite de cordonul ombilical, de probele de sânge ale copiilor şi părinţilor, lapte matern, praful din casa şi istoricul alergiilor.

Au fost luate în considerare si acele aspecte care ar putea provoca alergii la copii,de la prezenţa de animale domestice la expunerea la fumul de tigara,de la istoricul medical al familiei (cazurile anterioare de alergie) la utilizarea de medicamente în timpul sarcinii de catre mama.

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.