Cele mai frumoase plaje din Europa

Ce bine ar fi ca anul să aibă 3 veri și o singură iarnă, si sa ne bucuram de cele mai frumoase plaje din Europa, nu? Și să ne putem permite tot atâtea concedii! Dacă și tu ești nerăbdăto(a)r(e) să revii la nisipul plajei și îți face mare plăcere planificarea unei escapade de o săptămână la mare, atunci ești unde trebuie!

8 dintre cele mai frumoase plaje din Europa

  • Kavalikefta, Lefkada, Grecia. Insulele grecești sunt întotdeauna o idee bună atunci când vine vorba de vacanță. Lefkada este una dintre comorile Mării Ionice. Peisaje pitorești, tavernele tradiționale, mâncarea bună si plajele spectaculoase te vrajesc. Dacă ajungi aici, nu rata Kavalikefta, o plajă micuță, dar foarte, frumoasă, cu stânci superbe pe malul apei.
  • Armação de Pêra este una dintre cele mai extinse plaje din Algarve. Un loc extrem de animat, cu nenumărate hoteluri, terase și restaurante, în care petrecerile țin până în zori. Pentru cei pasionați de adrenalină, în partea de vest a plajei se află câteva stânci, peșteri și golfuri numai bune de explorat.
  • Revenim în Grecia, unde la aproximativ 30 de kilometri de Kavalikefta, Lefkada, vei descoperi Porto Katsiki. O altă plajă de care te vei îndrăgosti iremediabil, situată de-a lungul unei stânci înalte.
  • Dacă ajungi în regiunea Calabria din sudul Italiei, fă neapărat un popas și în fascinantul Tropea. Mergi la plaja Santa Maria Dell’ Isola, situată exact lângă baza unei stânci pe care se află mânăstirea cu același nume. Iar dacă ai chef și de un antrenament de vacanță, treptele care duc în vârf, la mânăstire, sunt cea mai buna soluție.
  • Croația este o destinație de vacanță preferată de tot mai mulți turiști, aceasta datorându-se în mare parte frumuseții plajelor de aici. Este și cazul plajei noastre. Situată în stațiunea Bol din insula croată Brac, Zlatni Rat este cea mai frumoasă plajă din zonă. Forma ei alungită se schimba în funcție de vreme. Mai mult, pe străzile superbe din apropiere poți cumpăra tot de ce ai nevoie pentru o vacanță memorabilă, de la pălării și accesorii până la gustări și chiar buchete de flori.

Plaje din Europa retrase

Dacă visezi la o escapadă într-un loc mai puțin cunoscut de turiști, dar în care natura și-a lăsat amprenta într-un mod spectaculos, plaja Calo des Moro din Mallorca este destinația pe care o cauți. Situată în sud-estul insulei, această plajă mărginită de stânci pline de vegetație te va cuceri din prima clipă. Cu siguranță vei dori să petreci aici cât mai mult timp posibil.

Plaja Oludeniz, Turcia, situată în localitatea cu același nume, se numără printre cele mai frumoase plaje ale Europei. Plaja face parte din rezervația naturală Oludeniz, un loc în care construcțiile au fost interzise. Așa că liniștea și relaxarea sunt asigurate în această zonă. Și chiar e greu de crezut să existe un loc mai bun pentru reîncărcarea bateriilor decât această lagună albastră.

Cunoscută drept plaja epavelor sau plaja contrabandiștilor, Navagio este acea plajă grecească mărginită de stânci înalte. Aceasta apare în toate fotografiile cu Zakynthos. Tot aici se află și epava navei Panagiotis, o navă a contrabandiștilor. Ea a eșuat în Zakynthos în 1983. La Navagio se poate ajunge exclusiv cu vaporul. Deci, va trebui să iei calea apei, însă priveliștea și natura de aici merită cu desăvârșire orice efort!

În concluzie, putem afirma cu tărie că bătrânul continent dispune de o mulțime de locuri superbe în care e minunat să te relaxezi câteva zile. Rămâne doar să facem o alegere și să savurăm concediul!

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.