Timbrul de mediu nu se mai plateste, iata ce trebuie sa stii

Conform Legii nr. 1/2017 care a fost deja publicata in Monitorul Oficial, de la 1 Februarie 2017 taxa numita Timbru de mediu nu se mai plateste, deci nu va mai trebui achitată nicio taxa de mediu la prima inmatriculare sau la prima vanzare a unui autoturism.

timbrul de mediuCine doreste poate gasi legea in Monitorul Oficial sub forma “Legea nr. 1/2017 privind eliminarea unor taxe si tarife, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative” urmand acest link.

Timbrul de mediu se plateste pana in data de 31 Ianuarie 2017, dupa proprietarii de autoturisme nu vor mai fi obligati sa plateasca aceasta taxa. Deocamdata nu se stie daca timbrul de mediu va fi inlocuit cu o alta taxa, as zice ca la cati bani aduce la buget este posibil sa o introduca sub alt nume si alta forma, asta este doar parerea mea personala.

Timbrul de mediu a fost declarat partial ilegal de Curtea de Justiție a Uniunii Europene, cu alte cuvinte, daca ati achitat deja timbrul de mediu va puteti cere banii inapoi in instanta. Teoretic noul Guvern ar trebui sa puna la punct o procedura administrativa prin care sa restituie banii pe timbru fara proces, bani ce au fost incasati incepand cu martie 2013.

Desigur aceasta masura a creat si multe controverse, deja cei de la Dacia (RENAULT) se plang ca locul de munca a 15000 de romani este in pericol. Intrebarea este de ce se plang mereu si de ce nu pot competitivi? Eu nu am vazut in nici o alta tara o situatie asemanatoare ca unei fabrici de autoturisme statul trebuie sa-i asigure si vanzarea. Oricum uzina se plangea si cand nu mai faceau fata la comenzi.

Toata lumea vorbeste si despre finantarea programelor „Rabla” care este “pusa in pericol” de scoaterea timbrului de mediu.

Pai hai sa ne intelegem, de sa platim toti pentru aia care vor sa-si cumpere dacia? Realitatea este ca se strange o avere din sumele incasate si sunt convins ca banii nu se duc la programele respective, poate doar o mica parte…

Eu trebuie sa inmatriculez un Renault Megane 2 si timbrul de mediu costa 940€, este foarte, foarte mult tinand cont ca valoarea masinii este de cca 2500€. Ce face statul cu cei 940€ ai mei, planteaza paduri, creeaza parcuri? Nu am inteles niciodata de ce ne ia banii bagand scuza cu mediul.

Nu am inteles niciodata pe cei care isi cumpara dacia noua, adica sa dai peste 6000 de euro pe o masina care nu iti asigura confortul nici pe sfertul unei second hand, de exemplu cele aduse din germania.

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.