Saptamana 8 de sarcina

[youtube]8BFwlWQQf30[/youtube]

In cadrul unei sarcini neprogramate este destul de greu de cunoscut momentul fecundarii ovulului de catre spermatozoid, durata sarcinii se calculeaza in functie de prima zi a ultimei menstruatii, zi din care incepe practic numararea saptamanilor de sarcina.

Folositi calculatorul nostru de ovulatie pentru a afla data conceptiei, data probabila a nasterii cat si alte lucruri importante despre evolutia sarcinii.

Dezvoltarea copilului – saptamana 8 de sarcina:

Saptamana 8 de sarcina Dezvoltarea bebelusului este rapida, transformarile prin care acesta trece pot fi marcate de la o zi la alta. In aceasta saptamana bebelusul masoara 2-2,5 cm, trunchiul se lungeste, bratele sunt indoite de la coate si prezinta mugurii viitoarelor degete. Trasaturile fetei devin mai proeminete, se dezvolta urechea interna.Se realizeaza trecerea de la faza embrionara catre perioada fetala(saptamana a 10 de sarcina.)

Embrionul are acum toate trasaturile externe ale unui om.Oasele se dezvolta si ele iar musculatura se poate contracta usor. Degetele de la maini si picioare care inca sunt legate unele de altele tind sa creasca mai lungi iar trasaturile fetei devin mai proeminente. Pleoapele se dezvolta si mai mult iar varful nasului devine vizibil. Pe masura ce corpul copilului incepe sa se indrepte, coada embrionica incepe sa dispara. Sexul copilului poate fi deja confirmat, totusi organele genitale nu sunt inca vizibile ele fiind inca in formare.

Acum structura scheletului copilului este formata din cartilaje dar incepand cu a 47-a zi primele celule osoase incep sa inlocuiasca cartilejele. Fata si maxilarul sunt bine formate cu dintii si muschii faciali in plina dezvoltare.Toate organele vitale sunt bine plasate si incep sa se dezvolte pe parcursul saptamanilor urmatoare.

Schimbarile mamei – saptamana 8 de sarcina:

Si tu vei incepe sa “cresti” in aceasta saptamana pe masura ce uterul tau continua sa se extinda, desi este probabil sa nu fie atat de vizibil in exterior – lucru valabil in special pentru femeile care sunt mame pentru prima oara, care pot avea o sarcina vizibila abia incepand cu luna a 5a daca nu au gemeni, tripleti, etc.

Este posibil sa incepi sa-ti cauti blugi pentru femei gravide.Datorita dezvoltarii uterului, puteti resimti dureri sciatice, crampe sau dureri abdominale, contractii.

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.