Acceptă ajutorul psihologului pentru copilul tău

Poate copilul tău se are lupte interioare pe care le-ai observat de câteva săptămâni, luni, sau poate chiar ani. Poate fi vorba despre probleme în relațiile sociale – cu prietenii, stres legat de școală, sau alte probleme. Poate copilul tău pare să sufere de anxietate, să fie ușor iritabil, sau poate îți faci griji din cauza temperamentului copilului. Poate familia trece printr-o perioadă dificilă, cu schimbări importante care îl afectează pe copilul tău. În oricare dintre aceste situații, te întrebi dacă este nevoie să ceri ajutorul psihologului pentru copilul tău.

Acceptă ajutorul psihologului pentru copilul tău
Acceptă ajutorul psihologului pentru copilul tău

Kroger Winners Are Helping You To Become A Winner, See How!

Cere ajutorul psihologului pentru copilul tău

Pentru majoritatea părinților, ideea de a-și duce copilul la psiholog este cel puțin înspăimântătoare, dacă nu chiar inacceptabilă. Ce se întâmplă dacă psihologul va înrăutăți lucrurile? Dacă îl va convinge pe copilul tău că este „nebun” sau va insista asupra faptului că are nevoie de terapie pentru totdeauna? Dacă psihologul va fi una dintre acele persoane care dă vina asupra mamei pentru starea copilului? Oare faptul că trebuie să îți duci copilul la psiholog înseamnă că ai eșuat în „meseria” de părinte?

În nici un caz, faptul că trebuie să îți duci copilul la psiholog nu înseamnă că ai eșuat ca părinte. Dimpotrivă, să ceri ajutor specializat pentru copilul tău este un lucru extraordinar pe care poți să îl faci. Acceptând ajutorul psihologului pentru copilul tău îl va ajuta pe copil, îi va reduce suferința, îi va îmbunătăți abilitățile de comunicare și îl va învăța să se descurce în diverse situații.

Nu trebuie să îți faci griji că psihologul ți-ar putea lua locul de părinte. Acest rol este doar al tău și așa va rămâne. Faptul că îți duci copilul la psiholog nu va duce la înlocuirea relației pe care o ai cu copilul, ci o va îmbunătăți. Privește psihologul ca pe o persoană care are cunoștințe vaste despre dezvoltarea copilului, relațiile personale și studiile clinice.

Sunt cazuri în care părinții refuză să ceară ajutorul psihologului, spunându-și că situația nu este chiar atât de gravă. Această gândire este una greșită, însă. Chiar dacă situația nu este încă foarte gravă, se va deteriora în curând, fără ajutorul specialistului. Psihologul îl va ajuta pe copil să se simtă mai capabil, mai sigur pe el.

Cum să alegi psihologul potrivit

Este destul de dificil să alegi psihologul potrivit pentru copilul tău. Exact ca și în cazul medicului pediatru, există o mulțime de profesioniști competenți dintre care să alegi. Trebuie să îl alegi cu grijă, să fie o persoană în care să ai încredere și alături de care să poți lucra pentru a-ți ajuta copilul.

Pentru a găsi persoana potrivită, întreabă prietenii care au trecut printr-o situație similară, sau cere sfatul consilierului școlar al copilului tău. Ai grijă să alegi un psiholog specializat în copii, întrucât copiii trebuie tratați diferit decât adulții. Odată ce ai întocmit o listă cu nume, începe să dai telefoane. Descrie pe scurt situația și pune întrebări care te vor ajuta să găsești persoana potrivită. Amintește-ți că tu îți cunoști copilul mai bine decât oricine, astfel că doar tu ești în măsură să alegi un psiholog pentru copilul tău.

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.