Cum putem reduce marimea unui fisier PDF eficient?

Cum reducem marimea unui fisier pdf

Fisierele cu extensia PDF (Portable Document Format) sunt des folosite pentru a trimite documente via email. Cel care primeste trebuie doar sa aiba programul Adobe Acrobat Reader instalat pentru a vizualiza fiserul. Programul poate fi descarcat gratuit de pe site-ul adobe.

Daca sunteti utilizatori ai acestei metode, probabil stiti ca un fisier PDF ocupa destul de mult spatiu. Iar, in acest caz, trimiterea lor pe mail sau prin alte metode rapide nu este intodeauna eficient. Acest lucru se datoreaza faptului ca atat mail-ul, cat si alte modalitati, au un spatiu de stocare limitat. Pentru a rezolva aceasta problema, poti miscora marimea unui fisier PDF destul de usor.

Niste fisiere PDF mananca spatiu

Atunci cand apare o eroare la procesul de upload al fisierului pdf pentru ca acesta este prea mare, trebuie sa-l comprimam. Putem face asta fara a afecta calitatea sau continul fisierului. Acest pas va reduce si timpul de download sau upload.

Cred ca fiecare dintre voi s-au confruntat cu aceasta problema, chiar si eu am incercat sa fac acest lucru descarcand tot felul de programe de pe net care promiteau asta dar nu o faceau sau chiar daca o faceau afectau calitatea fisierului.

Tot cautand solutii, pentru ca folosesc destul de des PDF, am cunoscut pe un forum de SEO de la noi un tip care mi-a recomandat sa incerc site-ul smallpdf.com . Aici intra si tools-urile gratuite de acolo si sincer am fost foarte multumit. Am reusit sa reduc considerabil marimea fisierului fara a afecta continutul. Iar asta este un lucru foarte important, mai ales daca contine si imagini.

Recomand in principal utilizarea acestor unelte de reducere in sistem online. Acestea sunt accesibile chiar prin intermediul motorului de cautare. Astfel, nu trebuie sa pierzi timp cu instalarea vreunui program complicat. In plus, acestea necesita de multe ori si cunostinte specializate.

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.