Somnul la bebelusi – o situatie complexa pentru care trebuie sa fii pregatit

 

Este posibil ca bebelusul tau sa nu aiba un program foarte bine stabilit pentru somn, sau pur si simplu nu il poti respecta cu strictete. Fie este cald afara si mergeti la plimbare mai tarziu decat de obicei, fie tati vine de la serviciu tarziu si tine bebelusul treaz pentru a interactiona cu el, cert este ca bebelusul nu adoarme la o ora rezonabila pentru varsta sau starea lui de oboseala.

somnul la bebelusi

Somnul la bebelusi la orele tarzii

Specialistii sunt de parere ca a lasa bebelusii sau copii mici sa se culce tarziu poate duce la aparitia unei oboseli accentuate care nu ii va lasa sa adoarma atunci cand trebuie.Fie este cald afara si mergeti la plimbare mai tarziu decat de obicei, fie tati vine de la serviciu tarziu si tine bebelusul treaz pentru a interactiona cu el, cert este ca bebelusul nu adoarme la o ora rezonabila pentru varsta sau starea lui de oboseala.

Sfaturi utile

Stabileste ora potrivita pentru a culca bebelusul,este foarte important sa respectati aceasta ora zilnic.  Nu astepta niciodata ca micutul sa devina iritat, sa scanceasca, sa planga ori sa se frece la ochi – cand observi aceste gesturi, deja este prea tarziu. Pune copilul in pat cu cateva minute mai devreme decat ora la care ar trebui sa adoarma pentru a avea timp sa se linisteasca.

Desigur, cand totul pare sa nu functioneze, poti incerca o metoda clasica. Incearca sa faci cat mai multe activitati cu copilul tau, de tipul jocurilor. Cu putin noroc, el va obosi destul de repede. Oboseala il va face sa adoarma corespunzator. Poti incerca aceasta varianta in mod constant, pana intervine o rutina.

Daca ai incercat mai multe variante, insa nu poti stabili o rutina de somn pentru copil, poti apela la specialisti. Multi medici pediatri au mai multe solutii prin care sa faci copilul sa doarma intr-un mod sanatos. Nu uita ca somnul este foarte important in primii ani. Acesta contribuie atat la o dezvoltare armonioasa, dar si la sanatatea fizica si chiar mentala a copilului tau.

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.