Cele mai bine platite locuri de munca din Romania?

Daca iti doresti sa te angajezi in tara ta si sa ai venituri substantiale, vestea buna este ca exista oportunitati. Este adevarat ca este posibil sa te relochezi, existand o multime de locuri de munca in judetul Cluj. De asemenea, poti gasi si in Bucuresti sau in Timisoara, insa si foarte multe probleme in restul tarii. Pana la urma insa, este mult mai simplu sa lucrezi la 100-200 de km de casa in loc de a lucra la mii de km departare.

Locuri de munca

Cele mai bine platite locuri de munca din Romania

Daca esti inca in stadiul in care iti cauti domeniul pe care vrei sa il abordezi, este bine sa stii care sunt cele mai bine remunerate domenii. De asemenea, trebuie sa stii si care sunt cele in care exista suficient de multe joburi. Cateva statistici in acest sens ajuta destul de mult:

  • Salariul mediu brut din 2017, la nivelul intregii tari a fost de 3168 de lei, asadar, este bine sa te orientezi spre sume mai mari de atat.
  • In ultimii ani a existat o crestere constanta a salariilor, in aproape orice domeniu. Asadar, in momentul in care mergi la un interviu este bine sa fii pregatit pentru negociere, deoarece evolutia este una pozitiva.

In ceea ce priveste domeniile, fabricarea produselor de tutun este domeniul care asigura cele mai mari salarii. Remuneratia medie neta pentru cei care produc tigari a fost de aproape 6500 de lei. Aici s-a inregistrat si o crestere incredibila in ultimul an: peste 50%.

De asemenea, domenii bine platite sunt cele ale asigurarilor si cele ale activitatilor de editare de text. Salariile din sectorul bugetar sunt si ele destul de mari, cei din domeniul sanatatii avand castiguri salariale cel putin decente.

La polul opus, salariile cele mai mici se inregistreaza in zona HORECA. Aici angajatii au venituri medii nete de aproximativ 1300 de lei.

Alegeri pentru locuri de munca bune

In primul rand, trebuie sa te asiguri ca esti bine pregatit in domeniul pe care iti doresti sa il practici. O mare problema a tarii noastre este diferenta uriasa intre pregatirea angajatilor si cerintele angajatorului. Din pacate,facultatea nu te va ajuta foarte mult in acest sens, insa se pune din ce in ce mai mult accent pe cursuri de specializare sau chiar pe studii autodidate. Ai la dispozitie o multime de informatii online pe care ti le poti insusi fara probleme.

De asemenea, in momentul in care negociezi salariul nu incerca sa ataci sumele mari inca de la inceput. Este aproape imposibil sa te bucuri de un venit ca afara inca din stadiul de incepator, insa poti negocia un contract cu o crestere salariala constanta, la fiecare 3 luni. Atunci cand confirmi, angajatorului ii va fi foarte greu sa renunte la tine, mai ales pe o piata in care numarul profesionistilor este destul de mic, asadar, dupa cateva luni, un an, poti jongla mult mai usor cu cerintele salariale.

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.