Pizzerie | pasi utili pentru deschiderea unei pizzerii

Pizzeria s-a dovedit de-a lungul timpului a fi una dintre cele mai profitabile afaceri din domeniul HoReCa. De aceea, exista foarte multi antreprenori care abordeaza acest business. Insa, piata este deja plina de restaurante tip pizzerie, asa ca cel mai bine este sa te gandesti la ceva nou.

Unii au venit cu ideea unor ingredient noi pe pizza, altii cu o forma noua acesteia. Exista restaurant care servesc pizza care s-au gandit la meniuri speciale sau posibilitatea de a-ti alege singur cu ce ingredient sa fie.

Ei bine, daca te-ai gandit sa iti deschizi o pizzerie trebuie sa iei in calcul toate variantele deja existente si sa vii cu ceva in plus. Poti avea succes foarte usor daca imbunatesti calitatea si gustul pizzei sau a serviciilor oferite.

Ti-am pregatit un mic ghid cu pasii care trebuie facuti atunci cand vrei sa iti deschizi o pizzerie.pizzerie profesionala

 8 pasi de urmat pentru a avea o pizzerie

  1. In primul rand, faptul ca vrei sa servesti pizza, iti ofera posibilitatea de a alege dintre tei tipuri de afaceri. Depinde foarte mult de ce vrei sa faci. Vrei sa ai un restaurant al tau care sa prepare pizza si oamenii sa o serveasca acolo? Vrei sa ai un punct de vanzare unde doar sa vinzi pizza de la alti producatori? Sau vrei sa ai un centru de livrare? Trebuie sa te gandesti care dintre aceste variante ti s-ar potrivi si te-ar avantaja pe viitor.
  2. Dupa ce te-ai oprit la un tip de afacere, trebuie sa alegi locatia. In cazul in care vrei sa ai un punct de vanzare, alege o locatie mai mica, dar intr-o zona circulate. Daca vrei sa ai doar un centru de livrare, treaba este putin mai simpla pentru ca nu iti trebuie un spatiu mare si nici in centrul orasului. Insa, daca vrei sa iti deschizi un restaurant, trebuie sa te gandesti la mai multe. De exemplu, iti trebuie un spatiu mai mare in care poti avea si bucataria necesara, dar si locul unde vor sta oamenii sa manance.
  3. In acest moment trebuie sa te ocupi de partea legala, adica sa obtii toate avizele necesare pentru ca pizzeria ta sa poata functioneze.
  4. Te poti apuca de aranjarea spatiului. In cazul in care ai luat un spatiu care in trecut a fost tot o pizzerie, renoveaza putin pentru a veni cu ceva nou. Este foarte important sa iti pui amprenta prin logo, slogan si alte cateva lucruri pe care vrei ca oamenii sa le retina. In cazul in care ai comparat un spatiu nou, atunci ai libertatea de a-i oferi orice design doresti. Ideile originale si creative au mereu succes.
  5. Echiparea spatiului de lucru cu echipamentele profesionale HoReCa este foarte importanta. Fara acestea, afacerea nu ar putea functiona. In plus, cu cat echipamentele sunt mai performante, cu atat munca iti va fi usurata, iar produsele vor fi calitative.
  6. Un alt punct indispensabil pentru afacerea ta sunt angajatii. Atunci cand iti alegi personalul, ai grija sa fie oameni calificati, cu o anumita pregatire. Aceste detalii vor ajuta si ele la calitatea pizzei si a altor produse pe care le vei servi.
  7. Alcatuieste meniul si stabileste preturile. Meniul tau trebuie sa fie atractiv, insa nu pune produse in plus daca bucatarii nu le pot produce. Atat pentru meniu, cat si pentru preturi, este bine sa studiezi concurenta pentru a vedea ce avantaje ai putea sa aduci tu.
  8. Ocupa-te de promovare. Afacerea se bazeaza foarte mult si pe vizibilitatea in randul clientilor. De aceea este bine sa ai un logo, slogan care sa te defineasca. In acelasi timp, este indicat sa ai un site si conturi active pe retele de socializare.

 5 echipamente HoReCa indispensabile dintr-o pizzeriebucatarie pizzerie

Si pentru ca tot ti-am atras atentia asupra importantei utilajelor profesionale, atunci iti voi lasa si o lista cu cateva dintre acestea.

  • Cuptoare profesionale pentru pizza. Poti alege aici dintre cuptoarele electrice sau cele tradtionale pe lemn. Totusi cuptoarele electrice sunt mult mai practice si eficiente datorita functiilor pe care le au.
  • Un malaxor de aluat. Acest aparat functioneaza ca un mixer, insa aduce avantajul unor blaturi diverse (pufoase, subtiri), in functie de tipul pizzei.
  • Masa de prepart pizza. Aceasta masa este special creata pentrui preparea pizzei. Are un blat din granit care iti permite sa pui aluatul acolo si o vitrine rece unde poti pune produsele. Asa vei avea la indemna toate ingredientele necesare si intr-o stare buna.
  • Tavi pentru pizza si alte accesorii necesare. Tavile din aluminiu vor ajuta la coacerea unei pizze crocante intr-un timp scurt. Alte accesorii de care vei mai avea nevoie: unelete de taiat sau servit pizza.
  • Daca vrei ca procesul sa fie mult mai rapid, poti achiztiona un formator de pizza. Acest aparat te ajuta sa intinzi aluatul foarte bine.

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.