Saptamana 19 de sarcina

[youtube]rCPY0PCKdiU[/youtube]

In cadrul unei sarcini neprogramate este destul de greu de cunoscut momentul fecundarii ovulului de catre spermatozoid, durata sarcinii se calculeaza in functie de prima zi a ultimei menstruatii, zi din care incepe practic numararea saptamanilor de sarcina.

Folositi calculatorul nostru de ovulatie pentru a afla data conceptiei, data probabila a nasterii cat si alte lucruri importante despre evolutia sarcinii.

Saptamana 19 de sarcina In a 19-a saptamana de sarcina, dezvoltarea copilului devine foarte specifica. Rinichii sai incep sa produca urina., pe scalpul micutului incepe sa creasca par iar la nivelul gingiilor incep sa apara dintii Dar cea mai interesanta schimbare intervine la nivelul creierului copilului unde unde zonele care gestioneaza simturile incep sa se specializeze. Daca este femeie, atunci ovarele ei au de acum mai mult de 6 milioane de ovule.

Scheletul copilului se intareste iar muschii corpului devin mai puternici. Daca deja ati inceput sa simtiti miscarile copilului, probabil ca de acum ati inceput sa va dati seama ca acestea au devenit mai puternice. Copilul se misca in stomac incercand sa descopere limitele spatiului sau. Totusi copilul doarme foarte mult, circa 20 de ore pe zi, dar de multe ori se trezeste cand mama vrea sa se odihneasca doar ca dupa aceea sa adoarma din nou.

In a 19-a saptamana copilul devine constient de sunetele care se aud din afara uterului si a mamei. Uneori veti simti copilul speriat datorita unor zgomote prea tari sau neasteptate.

Schimbarile mamei – saptamana 19 de sarcina:

Pot aparea dureri la picioare, datorita nervului sciatic ce trece pe sub uter, cresterea copilului putand presa acest nerv. Parul dumneavoastra devine mai rezistent si cade mai putin, este posibil ca pe fata sa va apara pete inchise, poarta denumirea de masca de sarcina, si are cauza soarele. In aceasta perioada este bine sa evitati expunerea la soare sau sa folositi creme de protectie.

Ametelile in timpul sarcinii sunt un fenomen intalnit frecvent si se datoreaza presiunii pe artera aorta si vena cava, pusa de uterul care se mareste, sau a ridicarilor bruste. Totodata sunt recomandate analize pentru a verifica nivelul glicemiei din sange.

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.