Ce este fotografia de nunta

fotograf-nunta-cluj-10

Din momentul în care a apărut fotografia, aceasta a  devenit, încetul cu încetul, cel mai bun procedeu prin care oamenii îşi fixau, pentru eterninate, cele mai importante momente din viaţă. Amintirile frumoase rămân în memorie, dar altceva înseamnă ca ele să fie fixate în imagine şi să le ai în faţa ochilor sau într-un album pentru toată viaţa şi dincolo de ea.

Cîştigând tot mai mult teren, trecând de la alb-negru la color, folosindu-se o tehnologie din ce în ce mai axată pe realizarea imaginilor, fotografia este şi în zilele noastre, modalitatea cea mai practică de-a “prinde” cele mai importante momente din viaţa oamenilor. În zilele noastre se fac fel de fel de fotografii, la orice oră din zi şi din noapte, dar există ocazii deosebite în viaţa unui om când acesta doreşte ca fotografiile care imortalizează aceste ocazii să fie şi ele la fel de deosebite. Unul dintre aceste momente este nunta, care marchează pasul pe care îl fac două persoane, împreună, spre o nouă viaţă. Din dorinţa de a imortaliza cât mai sugestiv şi mai frumos acest moment s-a născut fotografia de nuntă.

Dacă străbunicii sau bunicii noştrii chemau fotograful din sat la nuntă, care făcea de obicei maxim 10 fotografii, alb-negru, în care apăreau, de obicei, în imagini, în general gen portret, mirii împreună, separat, părinţii, naşii şi câteva de grup, de obicei din faţa bisericii, în ziua de azi lucrurile s-au schimbat radical. Cei care se căsătoresc doresc ca fiecare moment al marii zile să fie imortalizat pentru ei, pentru copiii care vor veni, pentru nepoţi. Astfel s-a dezvoltat o întreagă “industrie” a fotografiei de nuntă, care presupune ca fotograful să “prindă” tot pe imagine, de la momentul de start şi până a doua zi dimineaţă, când se încheie petrecerea şi lumea merge să se refacă.

Trebuie fotografiat tot, dar absolut tot – mirii, naşii, părinţii, drumul până la biserică, maşinile cu care se pleacă spre locaşul de cult, ce se întâmplă acolo, slujba religioasă, ieşirea din biserică, localul în care se desfăşoară petrecerea de nuntă, tortul şi buchetul miresei, rochia acesteia, petrecerea în sine, dansul mirilor, chiar şi meniul câteodată, camera nupţială, plecarea mirilor a doua zi. Astfel, fotografiile de nuntă, vor deveni, peste ani şi ani, amintiri concrete din una dintre cele mai importante zile ale unei perechi. Nu ezitati sa incercati si photoshop online .

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.