Fotografii de nunta

fotografii de nunta

Clujul reprezinta un oras fruntas in ceea ce priveste comoara culturala pe care o detine. Astfel la orice pas, in Cluj vei descoperi franturi de cultura pe care fiecare dintre noi ar trebui sa le cunoasca.

Se spune ca cei care nu-si cunosc trecutul nu vor reusi sa aprecieze viitorul. De aceea, propun clujenilor si nu numai o plimbare prin ingeniosnul si originalul Parc Etnografic National, pentru descoperirea traditiilor si valorilor romanesti. Acesta e locul ideal pentru fotografii de nunta in stil rustic, fiind el insusi un sat. Celebrele poze pe capite de fan, in tarnatul casei sau pe veranda plina de muscate se pot realiza fara problema aici.

Acest loc reprezinta o adevarata oaza de istorie si mai ales de traditie. Parcul etnografic “Romulus Vuia” este considerat un muzeu in aer liber care ne incanta privirea si ne cucereste mintea cu aproximativ 200 de exponate care o sa ne ajute sa construim povestea voastra de iubire.

Precum spuneam, Parcul etnografic “Romulus Vuia” prezinta patru sectoare tematice care abunda in cultura, istorie si traditie. Acestea sunt: instalatii tehnice si ateliere mestesugaresti, tipuri zonale de gospodarii si monumente arhitecturale populare, sector etno-botanic si bineinteles sector etno-zootehnic. Exponatele sunt vechi de peste 400 de ani, aducand cu sine poarta spre o alta lume, prin care fiecare vizitator poate sa treaca atunci cand alege sa-l viziteze.

Din dorinta de a arata lumii cat de bogata este tara noastra si mai cu seama zona Ardealului, Romulus Vuia a pus bazele acestui Parc etnografic tematic din Cluj, in anul 1929. In urma Dictatului de la Viena din anul 1940, acest parc a fost mutat la Sibiu unde ramane pana in anul 1945 cand se intoarce la Cluj pe strada Taietura Turcului unde ramane pana in prezent.

Chiar daca Clujul nu e orasul vostru de Bastina, aici veti gasi cu siguranta o gospodarie din locul in care veniti. Fiindca are in total 13 gospodarii caracteristice zonelor : Bistrista, Maramures, Campia Transilvaniei, Muntii Apuseni, 5 case alterier, 3 biserici de lemn, o poarta de cimitir si 34 de instalatii tehnice taranesti. Toate aceste atractii ale Parcului Etnografic “Romulus Vuia” din Cluj reprezinta o imbinare perfecta intre traditie, religie, cultura, origini si frumusetea de altadata. Aici, daca esti putin mai atent vei descoperi ca fiecare exponant in parte isi spune o poveste care merita sa fie ascultata si transmisa mai departe.

Consider ca fiecare turist curios care trece prin Cluj ar trebui sa-si faca timp si sa treaca prin acest loc plin de frumusete si traditie de unde, garantat de va incarca cu cat mai multa cultura si pofta de cunoastere si unde isi va dori sa revina ori de cate ori va mai poposi prin acest oras minunat.

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.