Cum ne influenteaza lipsa somnului viata

lipsa somnului

Lipsa somnului nu doar ca iti influenteaza buna concentrare pe intreaga perioada a zilei, insa acest neajuns are un rol important in mult mai multe aspecte ale vietii, de aceea este important sa iti oferi cel putin 8 ore pe noapte pentru a te odihni cat mai bine si sa fi bine dispus a doua zi. Bineinteles, alaturi de lipsa somnului greselile pe care le faci pe intreaga pperioada a zilei sunt datorate si altor factori importanti, insa, somnul este de departe cel mai important aspect al vietii cotidiene.

De ce este important sa dormim in fiecare noapte cel putin 8 ore?
Depresia este cu siguranta primul rezultat al lipsei de somn si care poate fi de multe ori destul de grava, fiind nevoie ca psihologul sa intervina. Au fost cazuri in care atat adolescentii cat si adultii indiferent de sexul lor, au suferit o depresie foarte serioasa din cauza faptului ca, numarul de ore de somn pe noapte nu depasea de multe ori cinci. Asadar, nu trece cu vederea si asigura-te ca ai cel putin opt ore de somn pe noapte.

Sistemul imunitar este si el afectat intr-o proportie mult mai mare decat iti poti inchipui. Asadar, daca nu dormi destul organismul tau nu poate lupta indeajuns de bine incat sa se apere singur de diverse bacterii si virusi si te vei trezi ca o sa ai multe probleme de sanatate, uneori destul de grave. Asadar, foarte multi specialisti din domeniu, considera ca somnul este mai mult decat important pentru o sanatate de fier si fara probleme.

Chiar si imbatranirea este influentata intr-o proportie foarte mare de numarul orelor de somn. Ei bine, acest lucru a fost analizat foarte mult de catre specialistii din domeniu ca urmare a unor studii de specialitate, iar in final, s-a demonstrat faptul ca 3 ore de somn pot imbatrani organismul cu pana la 4 ani organismul. Acest fapt a fost demonstrat atat in cauzl femeilor, cat si in cazul barbatilor.

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.