Ziar online cu multe informatii utile, calatorii, experiente, dezvoltare personala, articole despre viata, webmasters, ai toate stirile intr-un singur loc.

Invata sa scrii o postare de blog grozava

0

Dupa ce ai invatat cum sa te pregatesti pentru a scrie o postare de blog grozava, a venit momentul sa treci la pasul urmator. Ai pregatit postarea pentru blog, iar acum este timpul sa te apuci efectiv de scris. In continuare, iti vom arata cum sa scrii o postare de blog grozava, care sa atraga cititorii.

Invata sa scrii o postare de blog grozava
Invata sa scrii o postare de blog grozava

O postare de blog grozava incepe cu un titlu pe masura

Cand vine vorba despre titlu, parerile sunt impartite. Unele persoane considera ca este cel mai bine sa folosesti un titlu cat se poate de specific, pentru a nu-ti induce cititorii in eroare si a le intruni asteptarile. Pe de alta parte, unii sustin ca o abordare mai abstracta este cea mai potrivita.

Exista doua moduri in care poti sa alegi titlul pentru postarea de blog. Poti sa scrii titlul inainte de a scrie postarea, pentru a-l folosi ca un ghid pentru ce ai de scris. Titlul te ajuta sa formulezi o schita pe care sa o urmezi cand scrii postarea de blog. O alta varianta este sa scrii titlul abia dupa ce ai terminat de scris postarea. Astfel, vei vedea care este cel mai potrivit titlu, in functie de ceea ce ai scris. Insa trebuie sa stii ca nu exista neaparat un tipar pe care sa il urmaresti. Poate uneori vei avea titlul, care te va ajuta sa scrii postarea, iar alteori vei avea intai textul, iar abia apoi vei reusi sa gasesti un titlu potrivit. Sau ai putea sa scrii un titlu orientativ, pe care il poti modifica dupa ce scrii postarea, in functie de ceea ce ai reusit sa scrii.

Tipuri de titlu

Titlul trebuie sa fie atragator pentru audienta. In functie de ce isi doresc cititorii, unele titluri sau altele sunt cele care atrag. De exemplu, articolele care contin cuvintele “studiu de caz” prezinta interes pentru o anumita categorie de cititori. Un alt exemplu de articole care atrag o anumita categorie de persoane sunt cele care incep cu sintagma “cum sa”. Mai exista si acel tip de titlu care este sub forma de intrebare. Un astfel de exemplu este: “Care sunt diferentele dintre produsul x si produsul y?”.

Alegerea unui titlu potrivit pentru postarea de blog este atat o arta, cat si o stiinta. Pentru a decide care tip de titlu este cel mai potrivit pentru a crea o postare de blog grozava, trebuie sa incerci sa vezi care tip de titlu prinde la audienta ta.

Scrie o postare de blog grozava

Ai incheiat pregatirea, documentarea si alegerea unui titlu, asadar este timpul sa treci la urmatorul pas si anume, scrierea efectiva a postarii. Ca si in cazul titlului, poti scrie postarea de blog dintr-o data, sau pe portiuni. Desi nu exista o metoda corecta in acest sens, ar fi recomandat sa incerci sa o scrii dintr-o singura sesiune. Astfel, vei fi mult mai concentrat pe subiect si nu risti sa iti uiti ideile pana ajungi sa scrii iar.

La fel ca orice alta abilitate, si scrisul devine mai usor si mai natural pe masura ce il practici. Chiar daca la inceput s-ar putea sa iti ia o saptamana sa finalizezi de scris o postare de blog, cu timpul o vei face mult mai repede. Iar in ceea ce priveste scrisul, trebuie sa scrii asa cum simti, intrucat nu exista o anumita regula de urmat pentru a scrie o postare de blog grozava.

V-a placut articolul ?

0 / 5

Rezultat voturi:

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.

Captcha 40 − = 30

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptare Citeste mai mult

Politica de confidențialitate și cookie-uri