Pregateste-te sa scrii o postare de blog grozava

Cand vine vorba despre scrierea unei postari de blog, poate parea simplu. Poti sa citesti cateva articole si gata. Ei bine, gresit! Indiferent de cat de mult te pregatesti pentru aceasta activitate, este cu totul diferit sa scrii, decat sa citesti despre cum se scriu postarile de blog. Insa in continuare, iti vom arata cateva trucuri care sa te ajute sa scrii o postare de blog grozava.

Pregateste-te sa scrii o postare de blog grozava
Pregateste-te sa scrii o postare de blog grozava

Planfica postarea de blog

Atunci cand vrei sa scrii o postare de blog, te vei gandi cateva ore, poate chiar zile la ceea ce vei scrie. O postare de blog nu inseamna doar sa te asezi in fata calculatorului si sa incepi sa scrii. Dimpotriva, intregul proces dureaza mult mai mult si presupune gandirea asupra subiectului pe care il vei aborda.

Alege un subiect care te intereseaza

Pentru a ajunge la publicul dorit, trebuie sa fii in primul rand interesat de subiectul despre care vei scrie. Asadar, alege un subiect care iti place si care chiar prezinta interes pentru tine. Lipsa de entuziasm se simte intr-o postare de blog, iar asta va elimina intregul farmec al postarii. Asadar, asigura-te ca indiferent despre ce scrii, o faci pentru ca iti place subiectul.

Scrie o schita a postarii

O postare de blog grozava nu apare ca din senin. Chiar daca esti deja experimentat, tot ai nevoie de o idee pentru postare, care sa te tina pe linia cea dreapta. Aici intervine schita. O schita a postarii te va ajuta sa stii care sunt principalele idei despre care vrei sa scrii. Aceasta nu trebuie sa fie nici lunga si nici detaliata.

Documenteaza-te

Chiar si pentru un blogger experimentat, este perfect normal sa nu stie totul. Iar in functie de ceea ce trebuie sa scrii, s-ar putea sa nu stii absolut nimic despre subiect. Insa faptul ca nu stii totul nu te face un blogger mai putin bun. Dimpotriva, un blogger bun este intotdeauna condus de curiozitatea de a descoperi cat mai multe lucruri despre un subiect care il intereseaza.

In special daca faci blogging pentru a-ti sustine traiul, este esential sa poti scrie despre absolut orice subiect, chiar daca nu stii nimic despre unul anume. Insa ceea ce iti permite sa scrii despre orice subiect este documentarea. Trebuie sa stii insa ca Wikipedia nu este cea mai sigura sursa de informare pentru documentarea ta. In schimb, daca vrei sa te documentezi pentru o anumita postare, este recomandat sa citesti articole de pe surse oficiale. Acestea include asociatii oficiale, website-uri guvernamentale, articole de cercetare renumite si experti in industria respectiva.

Verifica faptele

Ai grija la ceea ce scrii in postare. Verifica toate faptele inainte de a scrie. O simpla greseala, chiar si preluata din alta sursa, poate strica intreaga ta credibilitate. Asadar, incearca sa verifici toate lucrurile despre care scrii si sa publici informatii cat mai sigure. Toata lumea greseste, insa daca ti se intampla sa scapi in postare o informatie gresita, asigura-te ca iti recunosti greseala.

Planificarea pentru o postare de blog grozava

Acesti pasi sunt esentiali pentru a pregati o postare de blog grozava. Insa dupa pregatirea postarii, mai sunt si alti pasi de urmat, inainte de a publica postarea pe blog.

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.