Editarea postarii si alegerea unei imagini potrivite

Pentru a scrie o postare de blog care sa placa cititorilor, trebuie sa urmezi mai multi pasi. Primul este pregatirea pentru scris, al doilea alegerea titlului si scrierea postarii, al treilea este editarea postarii, iar ultimul este alegerea unei imagini potrivite. Asadar, dupa ce ai pregatit si ai scris postarea, mai ai doar doi pasi pana sa o poti publica pe blogul tau.

Editarea postarii si alegerea unei imagini potrivite
Editarea postarii si alegerea unei imagini potrivite11

Editarea postarii

Desi scrierea unei postari de blog este destul de dificila, editarea este chiar mai greu de realizat. Multi bloggeri considera ca editarea inseamna pur si simplu trecerea in revista a propozitiilor si corectarea eventualelor greseli gramaticale. Desigur ca structura frazelor si gramatica sunt foarte importante, insa mai sunt si alte aspecte ce tin de editarea postarii. Editarea se refera la vizualizarea postarii ca un intreg. Uneori, aceasta presupune sacrificarea unor cuvinte, pentru a face intregul sa sune bine.

Este de la sine inteles ca in cadrul procesului de editare, va trebui sa verifici in primul rand gramatica, ortografia si punctuatia. Insa mai exista si alte aspecte pe care trebuie sa le ai in vedere pentru editarea postarii.

Evita repetitiile

Incearca sa eviti repetarea acelorasi cuvinte si fraze. Dupa ce ai terminat de scris postarea, citeste-o cu atentie, pentru a elimina sau a inlocui eventualele cuvinte care se repeta. Repetitiile pot deveni obositoare pentru cititori.

Citeste postarea cu voce tare

Citeste postarea cu voce tare, pentru a vedea cum suna. S-ar putea sa ti se para ciudat sa faci asta, insa iti va fi de ajutor in depistarea posibilelor contradictii. Daca nu iti place cum suna o fraza atunci cand o citesti, rescrie-o pana suna bine.

Roaga pe cineva sa citeasca ce ai scris

In special daca esti la inceput de drum in blogging sau scrii doar ocazional, este important sa ceri o a doua opinie legata de ceea ce ai scris. Roaga un membru al familiei, un prieten sau un coleg sa citeasca si sa iti spuna parerea. Astfel, va putea descoperi eventualele puncte slabe ale postarii pe care ai scris-o, iar tu o vei putea imbunatati inainte de a o face publica.

Foloseste fraze si paragrafe scurte

Cititorilor nu le place sa fie intampinati de blocuri intregi de text. Aceasta este o greseala comuna a bloggerilor neexperimentati. Propozitiile trebuie sa fie cat mai scurte. Astfel, ele devin mai usor de citit. Si paragrafele trebuie sa fie cat mai scurte, intrucat il vor incuraja pe cititor sa continue lecturarea textului.

Postarea nu va fi niciodata perfecta

Nu exista perfectiune in ceea ce priveste postarile de blog. In schimb, te poti asigura ca faci postarea cat de buna se poate.

Alegerea imaginii potrivite

Pentru a atrage cititorii, nu este suficient doar sa ai o postare bine scrisa. Dimpotriva, efectul vizual joaca un rol important. De aceea, este esential sa incluzi imagini in postarea ta. Iata cateva motive pentru care trebuie sa folosesti imagini in postare.

Imaginile ajuta cititul sa decurga mai usor

Imaginile te ajuta sa imparti textul. Multi oameni scaneaza postarile, mai degraba decat sa citeasca fiecare cuvant. Imaginile inserate in text ii atrag vizual pe cititori si fac textul mai putin intimidant.

Imaginile sunt expresive

Toata lumea este atrasa de lucrurile amuzante. O imagine bine aleasa poate imbunatati tonul postarii tale si chiar sa ii ofere putin umor.

Imaginile fac subiectele complexe mai usor de inteles

Nu toate subiectele sunt usor de inteles, mai ales pentru incepatori. De aceea, este esential sa utilizezi imagini. Imagini precum diagrame, infografice, tabele, grafice si alte obiecte vizuale il ajuta pe cititor sa inteleaga mai usor chiar si notiunile abstracte sau complexe.

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.