Locuri de vizitat in Romania de 1 Decembrie

Mini-vacanta de 1 Decembrie este un prilej excelent nu doar pentru a sarbatori Marea Unire, ci si pentru a profita de cateva zile libere, pe care sa le petreci vizitand locuri minunate. Este un prilej de relaxare si deconectare de la cotidian, de lasat in urma grijile si problemele si de cunoastere a minunatei noastre tari. Daca va doriti sa aveti parte de o mini-vacanta de vis, atunci va oferim cateva idei de locuri de vizitat in Romania.

Alba Iulia

Este de la sine inteles de ce Alba Iulia ar trebui sa ocupe primul loc in topul preferintelor de vizitat, atunci cand vine vorba despre 1 Decembrie. Este locul in care a avut loc Marea Adunare Nationala. In fiecare an, de 1 Decembrie, la Alba Iulia sunt organizate minunate parade militare, precum si diverse evenimente culturale. Pe langa aceste evenimente, la Catedrala Reintregirii din Alba Iulia are loc o slujba speciala. Apoi, poate fi admirat schimbul garzii cetatii la Cetatea Alba Carolina.

Sighisoara

Nici Sighisoara nu trebuie sa lipseasca de pe lista locurilor din Romania care merita vizitate cu prilejul zilei de 1 Decembrie. Si aici sunt organizate in fiecare an diverse evenimente dedicate sarbatorii. In plus, Sighisoara este un minunat oras medieval, pe care orice roman ar trebui sa il viziteze. Centrul vechi va ofera posibilitatea de a admira turnurile orasului si de a va bucura de o atmosfera de basm.

Sighisoara, Romania
Sighisoara, Romania

Sibiu

Unul dintre marile orase ale Romaniei, Sibiu, va ofera posibilitatea de a asista la o impresionanta parada militara, urmata de diverse evenimente si concerte dedicate zilei de 1 Decembrie. Aici, Ziua Nationala este incheiata cu o retragere de torte, precum si diverse expozitii.

Iasi

Si la Iasi, ca si in celelalte mari orase ale tarii, Ziua Nationala este sarbatorita cum se cuvine. De la parade militare, la concerte de fanfara si depuneri de coroane, va puteti petrece o zi minunata, in spiritul sarbatorii. Pe langa acestea, va puteti bucura de diverse evenimente culturale si concerte, toate dedicate Zilei Nationale.

Brasov

Brasovul este cu siguranta unul dintre locurile cele mai frumoase de la noi din tara. Si aici, de 1 Decembrie va puteti bucura de diverse manifestari dedicate sarbatorii. Puteti lua parte la ceremonii militare si religioase, precum si la o varietate de evenimente culturale. De asemenea, Brasovul gazduieste diverse concerte, iar seara se incheie cu o retragere cu torte.

Maramures

Daca va doriti sa simtiti din plin farmecul rural si sa va bucurati de traditiile vechi specifice Romaniei, atunci Maramuresul este locul unde trebuie sa va aflati de 1 Decembrie. Aici, puteti vizita bisericile din lemn sau sa faceti drumetii prin regiunile pitoresti pe care vi le ofera Maramuresul.

Bucovina

Tot de farmec rural autentic va puteti bucura si vizitand Bucovina. Puteti vizita impresionantele manastiri pictate, renumite pentru frumusetea lor si pentru linistea pe care o induc. Iar Suceava este cu siguranta un loc demn de vizitat in aceasta perioada, avand o semnificatie importanta in istoria noastra. Aici, trebuie sa faceti o vizita Cetatii de Scaun a Sucevei.

Locuri de vizitat in Romania de 1 Decembrie

Acestea sunt doar cateva dintre minunarele locuri de vizitat in Romania, in care puteti sa va bucurati de mini-vacanta de 1 Decembrie. In general, manifestatii si evenimente dedicate Zilei Nationale se desfasoara in toate marile orase ale tarii.  

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.