Sariturile pe trambulina – un exercitiu extraordinar de bun

trambulina elasticaTrambulinele sunt concepute ca fiind considerate o jucarie pentru copii, dar oamenii de toate varstele, de la copii la adulti, vad ca acest dispozitiv elastic poate fi folosit pentru mai mult decat distractie.

Trambulinele impreuna cu peretii de alpinism si cursurile de obstacole sunt folosite ca parte a programelor de terapie fizica pentru copiii din diferite tari. Programul presupune tratarea copiilori cu nevoi speciale, cei cu dificultati de invatare si copiii cu anxietate.

Trambulinele sunt folosite in terapia fizica a copiilor pentru a imbunatati capacitatea cardiovasculara, construirea puterii si coordonarea. Aceste dispozitive de tip bouncing, de asemenea, beneficiaza de simturi, ajutand copiii sa se calmeze si sa faca corpul mai vigilent si totodata copiii invata sa interactioneze bine si cu ceilalti prin prisma folosirii unei trambuline copii. Pentru un copil cu autism, saritura pe o trambulina este o modalitate foarte buna pentru el sau ea de a se deschide din punct de vedere social.

Sariturile pe o trambulina au atat de multe beneficii pentru copii si adulti. Activitatea este excelenta pentru fitness, dezintoxicare si minte. Exista numeroase parcuri, locuri de joaca de interior sau exterior unde puteti gasi o trambulina unde copiii, si de ce nu si adultii, sa se distreze. Studiile au demonstrat ca saritul pe trambulina timp de mai putin de 20 de minute este la fel de benefic pentru tine ca si atunci cand alergi, dar se simte mai bine si este mult mai distractiv.

Un dezavantaj al alergarii este ca poate duce la rani ortopedice, ceea ce nu ti se poate intampla pe o trambulina. Dar, desi miscarile sunt similare in sarituri, trambulina absoarbe din acel soc, determinand fortele de impact asupra picioarelor si a extremitatilor inferioare sa se usureze. Bineinteles, acest lucru nu trebuie sa va impiedice sa achizitionati o poarta fotbal pentru copilul dumneavoastra si impreuna sa il invatati acest sport, care in timp poate deveni o adevarata pasiune.

Take tellhco.com survey and win free Coupons

Cand este vorba de copii, stim cum functioneaza saritul pe trambulina. La adulti, insa, este putin mai complex acest subiect, chiar daca saritura puternica pe trambulina elastica pare usoara, teoretic. Practic insa, este destul de dificila. Scopul ei, asa cum se poate deduce si din denumire, este de a iti creste forta. Trebuie sa te asiguri ca echilibrul este foarte bun inainte de a o incerca, sau cel putin sa te indepartezi pe cat posibil de colturile ascutite ale mobilierului inconjurator.

Cum se sare pe trambulina elastica? Pur si simplu, cat mai sus posibil. Ce beneficii aduce? Celulele noastre devin mai puternice cu fiecare saritura inalta deoarece sunt supuse unei atractii gravitationale marite. Un lucru de retinut este acela ca cu cat opui mai multa rezistenta gravitatiei, cu atat vei deveni mai puternic. Daca vei reusi sa incluzi in rutina ta de exercitii si aceasta saritura puternica pe trambulina elastica, vei vedea ca vei avea rezultate vizibile in curand.

Avantajele trambulinei pentru copii cat si pentru adulti sunt extraordinare; joaca, efort fizic, socializarea, creatia si distractia nu ne lasa decat un simplu lucru de facut : sa achizitionam un astfel de echipament deoarece trambulina trebuie sa faca parte din copilaria copiilor nostrii.

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.