Ziar online cu multe informatii utile, calatorii, experiente, dezvoltare personala, articole despre viata, webmasters, ai toate stirile intr-un singur loc.

Tipuri de discuri diamantate in functie de utilizare

0

Pentru a va asigura ca folositi cele mai bune discuri diamantate si ca faceti alegerea corecta, cea mai buna solutie este sa consultati categoria de discuri din magazinul preferat.

Discuri diamantate in functie de utilizare

Discurile de taiere vin intr-o varietate de texturi, forme si marimi, fiecare destinate pentru o anumita activitate si un anumit material. Tipurile de discuri diamantate sunt grupate in functie de unealta pe care vor fi amplasate. O alta modalitate de grupare a acestora este in functie de materialul pe care vor fi utilizate.

Tipuri de discuri diamantate

  • Disc segementat: acest tip de disc se poate folosi strict pentru taieri rapide si brute. Astfel, pot fi folosite pentru caramida aparenta, pavaje si alte materiale dure. Discul segmentat are o avansare puternica si rapida, in ciuda duritatii materialelor pe care actioneaza.
  • Disc cu segment turbo: se foloseste pentru acele momente cand este nevoie ca taietura sa nu fie usor observata sau pentru placile care vor fi acoperite. Taierea se realizeaza in mod agresiv, cu un avans rapid, inclusive asupra materialelor precum betonul armat.
  • Disc cu segment continuu: in comparatie cu celelalte tipuri de discuri, cel cu segment continuu ofera o viteza de taiere mai mica. Insa, acest lucru ii confera posibilitatea de a realiza taieturi curate, subtile si fine.
  • Disc pentru materiale abrazive: alegerea gresita a discului de taiere poate distruge atat uneltele cat si discul, de aceea se recomanda o atentie sporita in procesul de alegere. In categoria materialelor abrazive intra tigla, caramida, materialele calcaroase, fibra de ciment, marmura, piatra vulcanica si betonul proaspat.
  • Disc universal: aceste tipuri de discuri diamantate sunt folosite in general pentru materiale precum gresie, faianta si ceramic. Daca alegeti un alt tip de disc pentru aceste materiale, nu exista doar posibilitatea de a strica discul, ci si de a strica materialele pe care intentionati sa le taiati.

V-a placut articolul ?

0 / 5

Rezultat voturi:

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.

Captcha 73 − = 66

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptare Citeste mai mult

Politica de confidențialitate și cookie-uri