Probabil pentru orice persoana, deschiderea unei afaceri, a fost o idee care in timp s-a pierdut din diferite motive. Cel mai greu in acest caz, este sa faci rost de finantare pentru afacerea ta. Acesta este si motivul pentru care cele mai multe persoane renunta la deschiderea unei afaceri.
Am incercat sa creez un material prin care sa iti aduc la cunostinta care sunt cele mai bune metode prin care poti obtine finantare pentru afacerea ta. Acesti pasi te vor ajuta sa demarezi intregul proiect. De aceea, iti recomand sa parcurgi intregul material din care vei afla care sunt aceste 3 metode.
Cum poti obtine finantare pentru afacerea ta?
1. Fonduri europene
Probabil, accesarea de fonduri europene este practic cea mai notorie metoda de obtine finantare pentru afacerea ta. Astfel, deoarece noile reglementari au facut referire tocmai la domeniile in care se pot investi banii, acestea pot fi accesate pentru firme de constructii si chiar pentru ferme. Pe langa asta, sumele care ni se ofera sunt de ordinul sutelor de mii de euro. De asemenea, ele ajung pana la cateva milioane, ceea ce este foarte avantajos.
Accesarea fondurilor europene este una din cele mai bune solutii atunci cand doresti sa investesti intr-o afacere. In special, pentru ca banii pe care ii primesti nu trebuie sa-i dai inapoi, nici peste 1 an, si nici peste 10 ani.
2. Cauti un investitor
A doua metoda prin care poti face rost de bani pentru afacerea ta, este sa iti prezinti afacerea unor investitori. Acestia pot fi dispusi sa te ajute financiar la inceput. Iar dupa ce se dovedeste ca afacerea este un succes, sa fii dispus sa le oferi o suma de bani din actiunile companiei. Din pacate aceasta metoda de a-ti finanta afacerea este una mai grea. Ideea ta trebuie sa fie mareata si trebuie sa stii cum sa prezinti afacerea in fata investitorilor.
3. Imprumut bancar
Si ultima din aceste metode, este sa faci un imprumut bancar. Foarte multi antreprenori prefera sa faca un imprumut bancar a-si finanta afacerea, chiar daca va trebui sa dea mult mai multi bani inapoi. De aceea, tine cont de aceasta metoda, deoarece in schimbul acestui mare dezavantaj, tu vei fii unicul actionar in compania ta. Insa inainte de toate, ai grija ca imprumutul pe care doresti sa il faci sa fie avantajos si din punct de vedere al sumei pe care trebuie sa o dai inapoi, in caz contrar, incearca sa cauti alta banca.