Ziar online cu multe informatii utile, calatorii, experiente, dezvoltare personala, articole despre viata, webmasters, ai toate stirile intr-un singur loc.

Sfaturi pentru gasirea unei firme de contabilitate

0

firma de contabilitate

Veniturile si cheltuielile unei firme trebuie inregistrate in contabilitate. Din acest motiv, nici o persoana juridica nu isi poate desfasura activitatea pe teritoriul tarii noastre fara a apela la o firma de contabilitate.

Indiferent de forma juridica aleasa (ONG, SRL, PFA, Asociatie de Proprietari, etc) trebuie sa sti ca toate sunt obligate prin legea fiscala sa detina o evidenta clara a cheltuielilor si incasarilor pe care le realizeaza.

Apeland la un contabil priceput, sau la o firma de contabilitate Bucuresti, vei sta departe de necazuri, vei putea sa iei cele mai bune decizii, vei reduce din cheltuieli si vei fi scutit de drumuri inutile pe la institutiile statului.

Totusi, care ar fi criteriile de selectie ale unei firme de contabilitate? Cum alegi cel mai potrivit contabil pentru firma ta? Iata cateva sfaturi care te pot ajuta sa iti gasesti cu mai multa usurinta pertenerul potrivit.

Criterii pentru o firma de contabilitate

  1. Cat este de mare firma?

O firma mare nu inseamna intotdeauna un serviciu mai bun. Daca esti la inceput de drum, de multe ori o firma mai mica iti poate oferi un serviciu mult mai bun calitativ decat o firma mare.

  1. Experienta in domeniul tau

Nu, nu trebuie sa fie un crieteriu decisiv, insa, de cele mai multe ori, ajuta ca firma de contabilitate sa fi avut experienta anterioara in domeniul tau de activitate. De asemenea, in functie de forma juridica pe care o ai, exista diverse documente si declaratii care trebuiesc depuse. Daca firma contabila are deja experienta anterioara cu o societate cum este a ta, poate prezenta un avantaj.

  1. Sa fie membrii CECCAR activi

Este un aspect foarte important. In afara de obligativitatea legala de a avea bilantul la sfarsit de an semnat de un membru CECCAR, este util si in caz ca doriti o expertiza contabila. Un membru CECCAR este obligat sa se pregateasca profesional in continuu. Asta pentru a avea cunostinta de toate modificarile legislative care apar.

Desi a existat o perioada cand multi absolventi de facultate erau mai pregatiti decat multi dintre membrii CECCAR, in ultimii 3 ani pregatirea profesionala este luata foarte in serios. In special in cadrul firmelor de contabilitate din Bucuresti.

  1. Incerca sa contactezi cativa dintre clientii firmei

Cele mai bune pareri despre respectiva firma de contabilitate le vei afla direct de la clientii actuali. Nu te adresa decat clientilor cu o vechime in cadrul firmei de peste 6 luni de zile. 6 luni inseamna cel putin 2 seturi de declaratii depuse, asa ca eventualele greseli ar fi fost descoperite.

Nu neglija aceast pas

  1. Confidentialitatea datelor

Desi acest punct tine foarte mult de etica profesionala a fiecarei persoane, apeland la o firma de contabilitate, riscul scurgerilor de informatii va fi mult mai mic. Riscul este mai mic pentru ca firmele de contabilitate au reguli mult mai stricte si clauze de confidentialitate stipulate in contract.

  1. Grabeste-te incet!

De multe ori timpul (sau mai bine zis lipsa acestuia) este cel mai mare inamic deoarece te impinge sa iei decizii pripite. Totusi, atunci cand alegi un contabil, sau o firma de contabilitate, investe timp pentru a gasi cea mai potrivita alegere. In felul acesta tu vei putea sa te axezi mai mult pe afacere si pe dezvoltarea acesteia.

V-a placut articolul ?

0 / 5

Rezultat voturi:

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.

Captcha + 88 = 91

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptare Citeste mai mult

Politica de confidențialitate și cookie-uri