Intrebari si raspunsuri despre credite nebancare

credite nebancare

Un credit de nevoi personale este, de multe ori, esential pentru o cursivitate a vietii de zi cu zi. Se intampla destul de des sa ramanem fara bani. Un astfel de credit poate sa ne ofere acel sprijin financiar de care avem nevoie.

Primul loc spre care se indreapta majoritatea oamenilor atunci cand au nevoie de bani imprumut este banca. Din pacate, banca nu ofera imprumuturi rapide, asadar, institutiile nebancare isi fac si ele loc printre preferintele celor ce au nevoie de imprumuturi.

Atunci cand vine vorba despre institutii nebancare si de credite rapide, exista o multime de intrebari. Vom incerca sa raspundem la cateva dintre acestea si sa lamurim o serie de detalii legate de creditarea nebancara.

Ce sume poti lua prin credite nebancare?

Sumele imprumutate sunt destul de mici, de regula. Astfel, poti solicita imprumuturi intre 400 de lei si 3000 de lei, suficient cat sa te poti descurca pana la urmatorul salariu, iar perioada de creditare poate varia intre 1 saptamana si 36 de luni.

Care sunt costurile unui credit nebancar?

Costurile unui astfel de credit depind foarte mult, in functie de perioada in care vrei sa returnezi banii si de suma pe care o imprumuti. Acesta include un comision de acordare, un comision de administrare si o dobanda. De regula, costurile sunt mai mari decat in cazul bancilor, insa avantajele sunt si ele destul de mari.

Care sunt actele de care ai nevoie pentru un astfel de credit?

Unul dintre avantajele pe care le ai accesand credite nebancare este faptul ca nu ai nevoie de foarte multe acte. De multe ori poti incheia un contract doar cu buletinul. Institutiile nebancare au informatii despre situatia ta financiara direct de la ANAF, asadar, nu va trebui sa treci printr-o multime de pasi birocratici.

Ce se intampla daca sunt pe lista rau platnicilor?

De regula, bancile au o lista a rau platnicilor pe care o schimba intre ele pentru a se feri de persoanele cu probleme. Daca te stii intr-o astfel de lista, nu trebuie sa iti faci probleme. De cele mai multe ori, institutiile nebancare nu tin cont de aceasta lista, acordand imprumuturi oricui indeplineste conditiile minime necesare in ceea ce priveste venitul.

Cand sa apelez la un credit nebancar?

Este bine sa apelezi la un astfel de credit doar in momentul in care ai neaparata nevoie. Un credit nebancar, indiferent de institutia la care apelezi, este scump. Exista persoane care au ajuns sa traiasa de la un credit la altul si sa isi cheltuiasca o buna parte din venituri platind dobanzi. Evita sa iei un credit pentru achizitia unor produse care nu sunt vitale. O astfel de achizitie poate sa astepte pana in momentul in care ai bani. Da! Creditele de nevoi personale sunt perfecte in momentul in care ai nevoie de niste bani rapid pentru alimente sau pentru achizitii care chiar nu mai pot astepta.

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.