Ziar online cu multe informatii utile, calatorii, experiente, dezvoltare personala, articole despre viata, webmasters, ai toate stirile intr-un singur loc.

Ce se poate face cu asfaltul?

0

In fiecare zi au loc asfaltari in Bucuresti  si in acelasi timp o multime de drumuri se asfalteaza in restul tarii si in restul lumii. Asfaltul a devenit un produs care a reusit sa contribuie extrem de mult la evolutia societatii noastre. Acesta contribuie la viteza cu care ne miscam, la confortul pe care il resimtim  in timpul deplasarii si la ordinea si disciplina din orase. Merita, asadar, putina atentie.

Ce este asfaltul?

Este un material de pavaj realizat din bitum, agregate de piatra si apa, care se foloseste adesea pentru pavarea drumurilor datorita durabilitatii ridicate si a costurilor mici de punere in opera si de exploatare.

Exista o multime de variante de imbracaminte asfaltica, care este diferentiata in functie de calitatea bitumului, de reteta de preparare si de aspect. Astazi, asfaltul poate fi folosit intr-o infinitate de culori si are o rezistenta mai mare ca niciodata. Tocmai de aceea, este folosit din ce in ce mai mult.

Care sunt principalele destinatii ale asfaltului?

  1. Asfaltarea drumurilor. Infrastructura rutiera este principala destinatie a asfaltului.Este important ca lucrarile de asfaltare sa se faca foarte corect, in asa fel incat sa reziste cat mai mult, chiar si la un trafic intens.
  2. Asfaltarea parcarilor. Parcarile si drumurile de servitute beneficiaza, de asemenea, de asfaltari in detrimentul altor solutii cum ar fi pietruirea, pavarea sau betonarea’
  3. Asfaltarea curtilor si a aleilor. In ultimii ani, din ce in ce mai multi oameni au ales sa foloseasca asfaltul pentru amenajarea curtilor. Acesta este un material extem de flexibil, care se evidentiaza printr-un cost redus si reuseste sa tina departe noroiul si sa asigure o estetica foarte placuta in curte.

De ce asfalt?

In primul rand datorita costului sau redus, care contrasteaza extrem de mult cu numeroasele calitati pe care le are. Asfaltul poate fi pus in opera intr-o varietate mare de culori, rezista fara probleme la schimburile mari de temperatura si rezista la presiunile mari date de trafic. De asemenea, are avantajul de a fi turnat rapid si de a putea fi folosit imediat dupa ce a fost turnat. Este, asadar, un material excelent care in timp va evolua din ce in ce mai mult.

V-a placut articolul ?

0 / 5

Rezultat voturi:

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.

Captcha 65 + = 68

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptare Citeste mai mult

Politica de confidențialitate și cookie-uri