Ziar online cu multe informatii utile, calatorii, experiente, dezvoltare personala, articole despre viata, webmasters, ai toate stirile intr-un singur loc.

Metoda prin care poti sa memorezi mai usor

0

Cand vine vorba de invatat, majoritatea stundetilor si elevilor intampina cateva probleme, mai ales daca materia la care trebuie sa invete, este una grea iar cititul sau, este foarte incomod. In ciuda acestui aspect, sunt o serie de lucruri pe care le poti face pentru a reusi sa inveti mult mai usor si intr-un timp mai scurt, aspect care te poate ajuta inainte de examene.

Metode de a invatat mai rapid

Indiferent de ce varsta ai, iti recomand sa parcurgi articolul de mai jos, acolo unde ai prezentate toate secretele pentru a reusi sa inveti toata materia pentru examen, fara un efort mult prea mare. De asemenea, aceste tehnici sunt folosite de orice student si elev, ca dovada a productivitatii lor atunci cand vine vorba de invatat.

Metode de a invatat mai usor

In primul si in primul rand, pentru a nu-ti creea chiar tu probleme inainte cu cateva zile de examen, atunci cand te pui la invatat, incearca sa parcurgi materia o data inainte, si toata. Astfel, chiar daca doar o vei citi doar, cu siguranta te va ajuta foarte mult, deoaerece vei ramane cu o idee de baza in urma citirii sale. De aceea, rapeste-ti din timpul tau doua ore pentru a face acest lucru si vei avea dopar beneficii.

Metoda prin care poti sa memorezi mai usorCel mai important lucru in momentul in care te apuci de invatat, este sa iti evidentiezi lucrurile importante si pe care trebuie sa le inveti, deoarece de fiecare data cand vei repeta o anumita lectie, sau un anumit capitol, te vei incurca si vei pierde doar timp. Astfel, cu o culoare mai puternica, pentru inceput, evidentieaza-ti randurile pe care o sa le inveti, ca sa-ti sara in ochi.

Dupa ce ai facut asta, la un capitol intreg, reciteste-l inca o data, insa de data aceasta incearca sa te focuzezi pe ce scrie acolo, restul gandurilor lasandu-le deoparte. In caz contrar, vei citi degeaba si nu vei avea nici un beneficiu in urma citirii. Poti face asta foarte usor, oprindu-ti muzica, telefonul si laptopul, aspect care o sa te ajute.

Cel de-al treilea pas, este sa recitesti din nou foarte atent, si in gand sa incerci sa repeti dupa ce citesti, dar de data aceasta cu voce tare. Chiar daca la o prima vedere, pare a fii destul de incomod si ca vei pierde timp, acest lucru cu siguranta te va ajuta, mintea umana putand sa retina mai usor daca si citesti cu voce tare.

In continuare, nu mai citi deloc, si incearca sa reproduci tu, dupa cum iti amintesti fiecare propozitie pe care ai citit-o. De asemenea, daca nu iti amintesti unul sau mai multe cuvinte, poti sa te uiti, deoarece iti va fii mult mai usor, in stilul acesta, partile pe care nu le-ai retinut, le vei putea memora fara probleme.

Iar ca si un ultim aspect important, acesta face referire la acele propozitii pe care tot nu ai reusit sa le retii. Astfel, de data aceasta trebuie sa scrii fiecare text pe care nu ai reusit sa il inveti si sa il recitesti din nou. In stilul acesta, mintea ta va fii mult mai receptiva asupr propozitiilor pe care nu le-ai retinut usor.

 

V-a placut articolul ?

0 / 5

Rezultat voturi:

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.

Captcha 69 − = 68

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptare Citeste mai mult

Politica de confidențialitate și cookie-uri