Ziar online cu multe informatii utile, calatorii, experiente, dezvoltare personala, articole despre viata, webmasters, ai toate stirile intr-un singur loc.

Pescuitul recreativ sau o altfel de invitatie la relaxare

0

pescuitul recreativ

Vazut chiar si de specialisti ca unul dintre mijloacele de relaxare cele mai eficiente si mai placute, pescuitul recreativ numara si in Romania, an de an, tot mai multi adepti. Ba chiar este apreciat de ambele sexe si din toate categoriile de varsta. Desi conditiile de pescuit de pe apele noastre publice sau numarul pestilor – ca sa atingem doar doua variabile – sunt, de ceva ani incoace, in cadere libera. Legislativul din domeniu se intrece din ce in ce mai mult in gafe, iar factorii care trebuie sa-l protejeze trateaza problemele cu indiferenta.

Cei mai multi pescari aleg varianta „simpla” pentru a-si desfasura pasiunea, cea de debut pentru fiecare dintre noi, adica pescuitul la pluta. Ei cauta mai ales scobarul, cleanul sau mreana – pe rauri, crapul, carasul, rosioara sau platica – pe iazuri si balti. O parte tot mai numeroasa a asa-zisilor „stationaristi”, care urmaresc capturarea acelorasi pesti pasnici, imbratiseaza o alta metoda de pescuit. Este vorba de pescuitul la feeder (mai pe romaneste, pescuitul cu momitor pe fundul apei).

Pescuitul recreativ – metoda de relaxare

Cele mai spectaculoase metode de pescuit raman cele care descriu pescuitul la rapitori cu momeli artificiale. Printre ele vorbim despre spinning-ul si pescuitul la musca artificiala. Acesta din urma, pescuitul „suprem” in acceptiunea celor care au practicat toate metodele de pescuit enumerate mai sus. Prima metoda este folosita la toate speciile de rapitori din Romania (somn, stiuca, salau, avat, biban, pastrav si clean, acesta din urma ba rapitor, ba pasnic – omnivor, cu alte cuvinte). Prin folosirea, in special, a linguritelor, voblerelor sau a nalucilor soft („silicoane”), pescuitul la musca artificiala se inscrie sub zodia salmonidelor. Se practica cu succes la pescuitul pastravului, dar mai ales a lipanului, pe apele de munte.

Adaugam si faptul ca natura ne ofera peisaje unice in periplurile de pe malurile apelor, fie ca sunt de munte, colinare sau de campie. Ne incanta privirea si sufletul de cele mai multe ori si facandu-ne sa ne reintoarcem la sanul ei ori de cate ori timpul ne permite. Nu putem sa nu dam curs unei astfel de invitatii la relaxare.

V-a placut articolul ?

0 / 5

Rezultat voturi:

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.

Captcha 61 + = 63

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptare Citeste mai mult

Politica de confidențialitate și cookie-uri