Tipuri de carote diamantate de la Disc-Beton.ro

Exista o mare diversitate de carote diamantate. Este esential sa stii diferentele dintre aceste tipuri, precum si aplicatia fiecarui tip, pentru a beneficia de performanta maxima. Exista diverse motive pentru care este recomandat sa utilizezi carotele diamantate. In continuare, vei vedea care sunt principalele tipuri de carote diamantate si pentru ce se folosesc acestea.

De ce sa folosesti carote diamantate?

Diamantul este cel mai greu material pe care il cunoaste omul. Atunci cand este utilizat pe burghie sau unelte diamantate, diamantul indeparteaza materialul la nivel micro (nano). Datorita duritatii sale, diamantul este capabil sa lucreze pe orice tip de material de la duritate de la 40 pe scara Rockwell in sus. Diamantul lucreaza orice tip de material dur, chiar si acele tipuri de material pe care nu le pot lucra alte tipuri conventionale de abrazivi, carburi si oteluri de mare viteza.

Diamantul foreaza materialele rapid, asigura calitatea finisarii suprafetei, precum si performanta consistenta si randamentul. Carotele diamantate sunt o alternativa excelenta la carbid si la alte tipuri de burghie. In timp ce carbidul si alte materiale lasa marginile ascutite in urma perforarii, carotele diamantate ferforeaza materialul la nivel macro (nano).

Tipuri de carote diamantate

Carote diamantate sinterizate (sudate cu metal)

Carotele diamantate sinterizate contin mai multe straturi de diamant si au o lama care dureaza mult. Rezista bine in conditii nefavorabile. Au un finisaj super neted, sunt eficiente din punct de vedere al costurilor si sunt folosite universal.

Carotele diamantate sudate cu metal au diamante sinterizate si multiple straturi de diamante impregnate in interiorul matricei metalice. Diamantele sunt cuptoare sinterizate intr-o matrice confectionata din fier, cobalt, nichel, bronz, cupru, tungsten, aliaje ale acestor pulberi sau alte metale in diverse combinatii. Carotele diamantate sunt impregnate cu diamante. Materialele compacte sunt mai apoi presate la cald sau sinterizate pana la densitate maxima. Rata de incalzire, presiunea aplicata, temperatura de sintetizare si timpul de mentinere sunt controlate in conformitate cu compozitia matricei. Acest lucru inseamna ca diamantele selectate sunt amestecate si sinterizate cu aliaje metalice specifice, pentru a obtine cele mai bune performante de taiere posibile, pe orice tip de material precum safir, ceramica, optica, sticla, granit, tigla si altele.

Diamantele sunt inconjurate de o legatura metalica, iar aceasta legatura trebuie sa se uzeze continuu, astfel incat diamantele sa fie re-expuse, pentru ca unealta sa functioneze in continuare.

Carotele diamantate sinterizate sunt recomandate pentru perforarea materialelor dure de la 45 la 75 pe scara Rockwell (sau 5 la 9,5 pe scare Mohs a duritatii). Pot fi folosite in aproape orice aplicatie de perforare diamantate, de la materialele cele mai delicate pana la cele mai dure.

Printre cele mai comune utilizari ale acestor carote diamantate se numara: compozitie, sticla, beton, gresie, piatra naturala, materiale optice, ceramica avansata, piatra pretioasa si semipretioasa, materiale avansate si multe altele.

Carote diamantate argintate prin galvanizare (sudate cu nichel)

Carotele diamantate argintate prin galvanizare au un singur strat de diamante si nu pot fi imbracate, in cele mai multe cazuri. Sunt mai ieftine decat carotele diamantate sinterizate, dar au si o durata de viata mai scurta si nu pot fi utilizate pe orice tip de materiale.

Carotele diamantate argintate prin galvanizare au o concentratie ridicata de diamant si o expunere a granulatiei de diamant insemnata. Acest lucru asigura o actiune mai rapida de perforare, cu o generare minima de caldura. Carotele diamantate argintate prin galvanizare ofera o performanta mai buna pe materiale mai delicate, care variaza de la 6 la 1 pe scara Mohs a duritatii.

Acest tip de carote diamantate nu este recomandat pentru perforarea materialelor extrem de abrazive, precum gresia si betonul, intrucat distrug aceste materiale aproape instantaneu. Carotele diamantate argintate prin galvanizare sunt utilizate frecvent in industria sticlei si a compozitilor, precum si in aplicatii optice sau fotonice. Sunt concepute pentru utilizarea redusa si ocazionala.

Aceste carote diamantate sunt ideale si pentru incepatorii utilizatori, intrucat acestea sunt mult mai iertatoare in cazul erorilor de foraj ale operatorului. Acestea sunt printre putinele tipuri de carote diamantate care pot fi utilizate pentru perforari uscate, fara lichid de racire, in cazul anumitor aplicatii, atunci cand este necesar.

Cele mai bune rezultate se obtin la gaurirea materialelor cu o grosime de sub ¼” (6.35”). Majoritatea carotelor diamantate au doar un singur strat de diamant, care sta doar la suprafata. Cand acest strat este uzat sau desprins, carota diamantata va incetini, nu va mai perfora drept, ci intr-o parte sau chiar va inceta sa mai functioneze.

Carote diamantate cu varf bont

Carotele diamantate cu varf bont sunt solide la varf si au diamante in varful si pe marginile varfului. Acest tip de carote diamantate realizeaza o gaura completa prin macinarea unei gauri de dimensiunea varfului carotei.

Intrucat carotele diamantate cu varf bont perforeaza gaura completa, acestea sunt eficiente doar pentru gauri mai mici. Acest tip de carote diamantate este disponibil doar in dimensiuni de pana la 3/8” si este folosit in special pentru sticla.

Carote diamantate pentru foraj

Aceste carote diamantate sunt goale in varf si au diamante de-a lungul marginii varfului si usor in susul partii laterale. Aceste carote macina sau taie un cerc la marginea varfului, mai degraba decat la intreg diametrul varfului. Cu ajutorul unei astfel de carote diamantate vei obtine o gaura de dimensiunea varfului carotei si un miez mai mic, care este amplasat in mijlocul gaurii.

Carotele diamantate pentru foraj sunt utilizate pentru a for a gauri mari si pot fi folosite pe majoritatea materialelor dure neferoase, precum sticla, ceramica, portelan, fibra de sticla, placi ceramice sau de portelan, calcar, ardezie, marmura, granit, precum si alte materiale din piatra.

In final

Indiferent de tipul de carote diamantate, durata de viata a acestora depinde de duritate, abrazivitate si grosimea materialului taiat, precum si de tehnicile de perforare utilizate. Pentru a le asigura o durata de viata mai lunga, trebuie sa alegi carotele diamantate potrivite nevoilor tale. Daca te uiti intr-un magazin online discuri beton si carote diamantate, vei descoperi diverse modele de carote diamantate, precum si accesoriile necesare pentru utilizarea acestora. De exemplu, poti gasi carota diamantata Tornador, carota diamantata Sharkor, carota diamantata asfalt, carota diamantata eco speed si carote diamantate speciale.

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.