Ziar online cu multe informatii utile, calatorii, experiente, dezvoltare personala, articole despre viata, webmasters, ai toate stirile intr-un singur loc.

7 curiozitati despre Noua Zeelanda

0

noua zeelanda

Cunoscuta drept, cea mai linistita tara din lume, dar si pentru ca nu a participat la nici un razboi mondial, Noua Zeelanda, poate fii pentru multa lume un adevarat vis. Chiar si pentru pasionatii de natura, aceasta tara, este foarte importanta, muntii sa, care se intind pe intregul sau teritoriu fiind foarte spectaculosi

Ceea ce este foarte important, face referire tocmai la diversitatea climei sale, deoarece aici ai parte de vreme de pe toate continentele. De aceea, daca vrei sa afli mai multe lucruri despre aceasta tara, iti recomand sa parcurgi intregul articol.

Noua Zeelanda este formata din doua insule mari

Fiind vorba de o insula situata in apropierea Australiei, aceasta se imparte in doua insule mari, mai exact insula de sud, si insula de nord. Bineinteles, pe langa ele, se gasesc un numar considerabil de insule dar care nu se compara cu acestea doua.

Are un numar foarte mare de comunitati

Desi, comparativ cu alte tari mult mai mari ca si teritoriu, numarul de comunitati este mai mic, totusi raporat la dimensiunea teritoriului sau, comunitatile sunt chiar des intalnite. Spre surprinderea unora, comunitatea de romani, este una chiar mare, ei aflandu-se pe intregul teritoriu al sau.

Violenta este aproape inexistenta

Daca pe toate continentele, se intalnesc din ce in ce mai multe acte de violenta, in aceasta tara, de putine ori vei avea probleme pe strada cu furturi, batai si amenintari. Ca urmare, acest aspect al sau, atrage cei mai multi imigranti, insa spre fericirea locuitorilor sai, viza de rezident, este oferita cu foarte multe conditii de indeplinit.

Deplasarea se face doar cu masina personala

Fiind vorba despre o tara dezvoltata din foarte multe puncte de vedere, transportul in comun, poate fii catalogat pentru europeni un adevarat chin. De aceea, deplasarea se face in mod exclusiv cu masina personala, sau atunci cand o vizitezi, cu o masina inchiriata.

Tigarile si alcoolul sunt scumpe

In timp ce alcoolul este foarte scump aici, cu mult peste media pietei europene, fumatul este un viciu foarte rar intalnit. Bineinteles, pe strada, rareori vei vedea o persoana ca fumeaza, de aceea, tigarile si alcoolul, nu reprezinta un lucru pozitiv in aceasta tara.

V-a placut articolul ?

0 / 5

Rezultat voturi:

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.

Captcha 13 + = 19

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptare Citeste mai mult

Politica de confidențialitate și cookie-uri