Cum alegi o hota telescopica potrivita?

hota telescopicaCu totii gatim si nu mai suntem obisnuiti sa avem in bucatarie condens si miros pregnant de mancare. O electrocasnica mica si indispensabila este hota. Indiferent de sezon, hota este folosita cu aceeasi intensitate. Astfel, vorbim deja despre o hota telescopica incorporabila ca o necesitate, nu neaparat un moft.

De-a lungul timpului modele s-au diversificat si in prezent aveti posibilitatea sa achizitionati hote: standard, telescopice, decorative si tip insula.

Alege o hota telescopica incorporabila

Daca sunteti in cautarea unei hote sau vreti sa o schimbati pe cea pe care o aveti, va recomand o hota telescopica buna: Gorenje DF 6116E. Este o hota incorporabila telescopica, cu 2 motoare si cu putere de absorbtie de 390mc/h si 3 trepte de viteza. Filtrele sunt metalice si usor de curat, iar acest aspect va ajuta si va prelungeste viata hotei. Avantajul extrem de mare este ca aceste filtre metalice pot fi spalate chiar si in masina de spalat vase. Hota face fata unui gatit intens, indiferent de vremea de afara. Datorita celor 2 motoare, viteza de extractie a fumului si a aburului este foarte mare, iar zgomotul este redus.

Firme consacrate care produc si distribuie hote in Romania sunt nume mari pe piata electrocasnicelor: Gorenje, Whirlpool, Electrolux, Beko, Heinner, si lista poate continua.

Pasi de urmat pentru o alegere inteligenta
Hotele sunt de recirculare a aerului din bucatarie si hote cu extractie.

Este important ca atunci cand va pregatiti sa achizitionati o hota, sa tineti cont de unele aspecte:

Suprafata bucatariei
In functie de suprafata incaperii, calculati volumul si raportati la puterea de extractie si decideti si cate motoare sa detina.

Ce tip de mobila aveti in bucatarie
Daca mobila este din MDF infoliat, atunci este obligatoriu sa achitionati o hota incorporabila, telescopica, pentru ca fetele usilor sa nu se exfolieze de la caldura si aburul degajat.

Dimensiunea aragazului sau a plitei
Aceasta electrocasnica ar fi ideal sa fie achizitionata inaintea hotei. Hota trebuie sa fie de aceeasi dimensiune cu aragazul sau plita. Pozitionarea hotei deasupra aparatului de gatit trebuie sa se realizeze respectand distantele urmatoare: daca aveti plita pe gaz, hota trebuie montata la 75cm deasupra sursei de foc. Daca plita este electrica hota poate fi montata la 65cm deasupra ei.

Unde va fi pozitionata hota
Este foarte important sa va ganditi dinainte unde pozitionati aragazul si hota deoarece trebuie luat in calcul un perete exterior prin care trebuie scos burlanul. Acesta ar fi modul ideal pentru o evacuare optima.

Va doresc un gatit fara abur si miros!

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.