Manichiura cu oja semipermanenta, acrilic, sau gel?

Oja obisnuita a fost de mult detronata de alte tipuri de oja si manichiura. In ultima vreme, cele mai apreciate tipuri de manichiura sunt manichiura cu gel, manichiura cu oja semipermanenta sau manichiura cu acrilic. Acestea dau un aspect impecabil unghiilor si ofera un plus de eleganta si stil. Desi aceste trei tipuri de manichiura costa mai mult decat cea obisnuita, sunt mult mai rezistente. In continuare, iti vom oferi cateva detalii despre fiecare dintre cele trei tipuri de manichiura.

Oja semipermanenta
Oja semipermanenta

Manichiura cu oja semipermanenta

La manichiura cu oja semipermanenta se foloseste un gel, care este un hibrid intre oja obisnuita si gelul permanent. Aceasta se usuca la lampa cu UV. Manichiura cu oja semipermanenta rezista intre 5 si 14 zile, aproximativ.

Peste gelul semipermanent poate fi aplicata orice oja obisnuita, care poate fi ulterior indepartata cu dizolvant fara acetona. Astfel, manichiura semipermanenta nu va fi afectata. Oja obisnuita tine mai mult daca este aplicata peste oja semipermanenta, iar varfurile nu se ciobesc.

In cazul in care unghia este exfoliata, oja semipermanenta nu va rezista prea bine, lacul incepe sa sara dupa cateva zile si se poate rupe unghia. Este important sa ai grija ce faci, dupa ce ti-ai facut manichiura cu oja semipermanenta. Este in regula sa speli vase si sa faci diverse lucruri usoare prin casa. Insa trebuie sa eviti sa faci curatenie generala si sa utilizezi produse pe baza de clor, intrucat acestea inmoaie unghia.

Manichiura cu acrilic 

Manichiura cu acrilic
Manichiura cu acrilic

Manichiura cu acrilic este mai dificil de realizat si trebuie efectuata cu mare atentie. Aceasta manichiura rezista atata timp cat vrei, adica pana vei decide sa o indepartezi.

Peste manichiura cu acrilic se poate aplica orice tip de oja obisnuita sau semipermanenta. Oja rezista mai mult timp peste unghia din acrilic. Manichiura cu acrilic arata impecabil si nu se deterioreaza. In plus, se usuca natural, fara a fi nevoie de lampa UV. Manichiura cu acrilic este ideala pentru protejarea unghiilor rupte si pentru realizarea unor modele in relief.

Manichiura cu gel
Manichiura cu gel

Manichiura cu gel

Manichiura cu gel se aseamana cu aceea cu acrilic, insa substantele sunt realizate diferit. Gelul este mult mai usor de aplicat pe unghie, spre deosebire de acrilic. Manichiura cu gel rezista foarte mult, intrucat unghiar creste, dar gelul ramane intact.

Exista o varietate de culori pentru gel, precum si gel roz sau chiar transparent, asemanator culorii naturale a unghiei. Peste unghia cu gel se aplica oja obisnuita sau semipermanenta.

Manichiura cu gel trebuie intretinuta, astfel ca trebuie sa mergi la salon cam la 3-5 saptamani. Este recomandat sa mergi cat mai repede, intrucat pe masura ce creste unghia, rezistenta migreaza spre varf, crescand astfel riscul de rupere.

Manichiura ideala

Manichiura ideala depinde de preferintele tale. Alege in functie de ceea ce iti doresti sa obtii, de permanenta cu care esti dispusa sa iti refaci manichiura si pretul pe care vrei sa il platesti. Daca iti doresti sa achizitionezi diverse produse necesare pentru oricare dintre aceste tipuri de manichiura, sau sa afli mai multe detalii despre produse de calitate necesare pentru manichiura, poti accesa www.Slowianka.ro/.

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.