Ziar online cu multe informatii utile, calatorii, experiente, dezvoltare personala, articole despre viata, webmasters, ai toate stirile intr-un singur loc.

Vapatul este mai putin periculos decat fumatul

0

Cercetători de la Universitatea St. Andrews din Marea Britanie au ajuns la concluzia ca vapatul este cu 99% mai putin riscant decat fumatul. Studiul a fost facut in urma numeroaselor dispute intre producatorii de tutun si cei de tigari electronice.

vapatul este mai sanatos

Acelasi studiu a concluzionat ca emisiile tigarilor electronice pot fi foarte periculoae, insa dor daca in componenta tigarii se afla un nivel ridicat de carbonili. Acesti compusi apar in momentul in care se vapeaza la un voltaj prea mare.

In cazul caror tigari este vapatul mai putin periculos?

1) Inhalatorul cu nicotina. Este cea mai sigura varianta ce poate fi vapata;

2) Tigarile electronice la voltaj normal. Sunt sigure, atata vreme cat sunt folosite tigari electronice de calitate;

3) Tigarile heat-not-burn. Sunt tigari de tutun care incalzesc tigarile, in loc de a le arde si se pare ca sunt mai sigure decat varianta clasica.

4) Tigarile clasice.

Riscul de cancer, aproape zero in cazul tigarilor electronice

Atunci cand dispozitivul este de buna calitate iar setarile se fac corect, riscul de cancer este extrem de mic. O comparatie intre 30 de litri de vapori inhalati in fiecare zi si 15 tigari fumate zilnic arata ca riscurile celor care vapeaza sunt mult mai mici.

Printre concluziile la care s-a mai ajuns in urma studiului se numara si urmatoarele:

  • Tigarile electronice sunt mai putin daunatoare pe termen lung si au un impact mai mic asupra mediului;

  • Dependenta generata de aceste tigari este si ea mai mica.

Din pacate, studiile universitare asupra fumatului nu sunt tot timpul publicate in mass media, in conditiile in care producatorii de tutun sunt intr-un razboi continuu cu cei de tigari electronice. Tocmai de aceea, informatiile de acest fel trebuie sa apara din surse cat mai sigure si sa atraga cat mai multi fumatori. Pana la urma, ceea ce este cert este faptul ca daca renunti la tigarile clasice in detrimentul tigarilor electronice beneficiile sunt cat se poate de evidente si pot sa aiba un impact pozitiv asupra sanatatii si asupra relatiei cu cei din jur.

V-a placut articolul ?

0 / 5

Rezultat voturi:

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.

Captcha − 2 = 6

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptare Citeste mai mult

Politica de confidențialitate și cookie-uri