Ziar online cu multe informatii utile, calatorii, experiente, dezvoltare personala, articole despre viata, webmasters, ai toate stirile intr-un singur loc.

Pregateste catelul pentru venirea unui nou-nascut in casa

0

nou-nascut

Cainele este cel mai bun prieten al omului pentru o buna perioada din viata. Insa, atunci cand in familie vine un nou-nascut, catelul va trebui pregatit pentru acest moment. Cainele face parte tot din procesul de pregatire a casei pentru venirea noului nascut.

Catelul in preajma unui nou-nascut

De cele mai multe ori, cainii sunt grijulii cu un nou-nascut si chiar protectori. Desigur, animalul va trebui sa se apropie si sa inspecteze bebelusul, pentru a se asigura ca nu e speriat.

Este foarte important sa se restrictioneze accesul catelului in camera bebelușului sau in dormitorul vostru, daca aveti de gand sa tineti acolo bebelusul. Camera in care va sta noul nascut trebuie sa fie cat mai sterila, catelul ar putea-o contamina cu germeni, sau par care pot imbolnavi copilul.

Pentru a-l familiariza cu bebelusul este important ca animalul să fie pus in contact cu jucariile si obiectele pe care le va folosi bebelusul, aveti grija insa sa nu le linga sau atinga.

In plus, dupa nasterea copilului, poti aduce dinainte acasa o piesa vestimentara purtata de bebe, pentru ca acesta sa-i simta mirosul si sa se obisnuieasca din timp cu el.

Cand ajungi pentru prima data cu bebelusul acasa, ai grija sa iti saluti catelul la fel ca înainte. Asta inseamna cu entuziasm si multa afectiune. In caz contrar, catelul ar putea deveni gelos pe bebe si există riscul să ii facă rau in viitor.

De obicei, aceasta prima interactiune se desfasoara frumos si fara evenimente. Cainele se va obisnui rapid cu noul membru al familiei. In plus, vazand grija si atentia acordata copilului, animalul va inteleg la randul lui importanta acestuia.

Nu uita faptul ca aceste animale sunt foarte devotate si afectionate. Nu iti neglija cainele, chiar daca acum centrul atentiei este micul nou-nascut. Cainii sunt cei mai buni prieteni ai omului cu un motiv.

V-a placut articolul ?

0 / 5

Rezultat voturi:

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.

Captcha − 1 = 2

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptare Citeste mai mult

Politica de confidențialitate și cookie-uri