Saptamana 11 de sarcina

[youtube]KyRAfuwbkxE[/youtube]

In cadrul unei sarcini neprogramate este destul de greu de cunoscut momentul fecundarii ovulului de catre spermatozoid, durata sarcinii se calculeaza in functie de prima zi a ultimei menstruatii, zi din care incepe practic numararea saptamanilor de sarcina.

Folositi calculatorul nostru de ovulatie pentru a afla data conceptiei, data probabila a nasterii cat si alte lucruri importante despre evolutia sarcinii.

Dezvoltarea copilului – saptamana 11 de sarcina:

Saptamana 11 de sarcina Bebelusul cantareste aproximativ 8-10 g si are o lungime de 5-6,5 cm, de la cap la fundulet.

Schimbarile mamei – saptamana 11 de sarcina:

Pana in aceasta saptamana este probabil sa incepi sa te simti insarcinata, chiar daca nu arati astfel. Este posibil sa incepi sa observi ca parul si unghiile iti cresc mai repede – unele femei trec prin aceasta accelerare abia incepand cu al treilea trimestru. Daca ai suferit din cauza greturilor, intr-o saptamana acestea ar trebui sa dispara si sa incepi sa te simti mult mai bine.

Multe femei incep sa se ingrase, aproximativ 0.5 kg pe saptamana in timpul celui de-al doilea trimestru pe masura ce simt ca greturile dispar. Este posibil sa fii nesigura si sa ai sentimente confuze in aceasta saptamana – fii cat mai optimista si nu uita ca a varsa o lacrima din cand in cand este perfect normal si sanatos.

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.