Saptamana 1 de sarcina

[youtube]jvanNDQhlYI[/youtube]

In cadrul unei sarcini neprogramate este destul de greu de cunoscut momentul fecundarii ovulului de catre spermatozoid, durata sarcinii se calculeaza in functie de prima zi a ultimei menstruatii, zi din care incepe practic numararea saptamanilor de sarcina.

Folositi calculatorul nostru de ovulatie pentru a afla data conceptiei, data probabila a nasterii cat si alte lucruri importante despre evolutia sarcinii.

Dezvoltarea copilului – saptamana 1 de sarcina:

Saptamana 1 de sarcina In primele doua saptamani, dezvoltarea embrionara are loc intr-un ritm rapid. Dupa ce a fost fecundat, ovulul se transforma rapid dintr-o singura celula in mai multe si incepe sa parcurga distanta dintre trompa uterina si uter pentru a se fixa la sfarsitul primei saptamani in mucoasa uterina, de obicei in partea superioara a uterului, ramanad aici pana la sfarsitul sarcinii.

In aceasta saptamana, este momentul sa iti pregatesti corpul asa cum trebuie si sa renunti la fumat, la bauturile alcoolice, cafea si la tot ce ar putea sa-i faca rau micutului tau.Toate substantele nocive pot trece usor prin placenta si pot avea efecte negative asupra dezvoltarii copilului.

Odihna, gimnastica si alimentatia bogata in legume si fructe sunt factori care ajuta la dezvoltarea armonioasa a copilului, si la starea de confort a viitoarei mamici.

Schimbarile mamei – saptamana 1 de sarcina:

Conceptia se poate realiza intr-o etapa a ciclului, numita perioada fertila. Durata acestei perioade difera de la femeie la femeie, dar si pe parcursul vietii la aceeasi femeie.

Statistic, ciclul dureaza 28 de zile, prima zi de menstruatie este considerata prima zi a ciclului. Ovulatia (sau eliberarea ovulului din ovar) apare in ziua a 14-a. Pentru ca femeia sa ramana insarcinata spermatozoidul trebuie sa ajunga la ovul in 12-24 de la eliberare. Durata de viata a unui spermatozoid este de aprox 72 de ore.

Dupa ce are loc conceptia, in organismul viitoarei mamici apar schimbari importante, si uneori acestea sunt resimtite inca din prima saptamana de sarcina.

Printre simptomele de sarcina se numara:

– absenta ciclului menstrual;
– stari de greata si rau matinal;
– dureri sau disconfort la nivelul sanilor;
– stari de oboseala si dureri de cap;
– urinari frecvente.

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

1 Comentariu

  1. Veta spune

    Am doi copii in varsta de 5 si 10 ani si imi pare rau ca nu stiam aceste informatii de la inceput. Este fascinant ce se intampla cand dai nastere unei vieti.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.