Simptome de sarcina

simptome-de-sarcina

Simptomele de sarcina difera de la femeie la femeie si de la sarcina la sarcina. Unul dintre cele mai importante si semnificative simptome este intarzierea sau lipsa ciclului menstrual. Confirmarea sau infirmarea unei posibile sarcini poate fi usor efectuata cu ajutorul unui test de sarcina. Mai jos, am realizat un tabel cu principalele simptome de sarcina, pe care le vom ordona automat in functie de frecventa lor.

Unele femei pot experimenta simptome de sarcina inca din prima saptamana a conceperii, in timp ce pentru alte femei, simptomele de sarcina pot aparea dupa cateva saptamani de la data cand au ramas gravide.

Printre cele mai frecvente simptome de sarcina intalnite:

Greturi si stari de rau – Greturile pot fi un bun indiciu ca o femeie este insarcinata. Multe femei au relatat greturi cu 2 saptamani inainte de perioada, si inaintea oricaror alte simptome de sarcina.

Marirea sanilor – Marirea sanilor este un alt simptom de sarcina care poate indica ca sunteti gravida. In timp ce umflarea sanilor este comuna aparitiei perioadei de ciclu, marirea si largirea acestora, urmate de o senzatie fina la atingere, sunt comune simptomelor de sarcina.

Constipatie – Schimbarile hormonale pot afecta sistemul digestiv si poate cauza constipatii. Consumul in cantitate mai mare de lichide poate ajuta la inlaturarea acestui simptom.

Mai jos este o lista cu simptomele pe care unele cititoare cu sarcina confirmata le-au avut, lasati un comentariu cu simtomele voastre.

Intarzierea sau absenta menstruatiei
Durerile de cap, ameteli
Sensibilitatea crescuta a sanilor
Sensibilitate crescuta la miros si mancare
Poftele alimentare
Starea de oboseala sau somnolenta
Greturi si dureri de cap
Constipatie, balonare, probleme digestive
Sangerari sau scurgeri vaginale
Nevoia de urinare mai frecventa
Dureri de spate si ale coloanei vertebrale

Vezi si articolul despre testele de sarcina.

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

1 Comentariu

  1. leso85 spune

    Fertilizarea mea nu a reusit, dar cel putin acum mai pot icernca pentru ca cei de la Fertilia mi-au returnat banii. Cred ca tot la ei voi apela si sper ca de data asta sa avem mai mult noroc.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.