Saptamana 33 de sarcina

[youtube]Smhi6BrSnuA[/youtube]

In cadrul unei sarcini neprogramate este destul de greu de cunoscut momentul fecundarii ovulului de catre spermatozoid, durata sarcinii se calculeaza in functie de prima zi a ultimei menstruatii, zi din care incepe practic numararea saptamanilor de sarcina.

Folositi calculatorul nostru de ovulatie pentru a afla data conceptiei, data probabila a nasterii cat si alte lucruri importante despre evolutia sarcinii.

Dezvoltarea copilului – saptamana 33 de sarcina:

Saptamana 3 de sarcinaIn saptamana a treizeci si treia de sarcina copilul creste si se ingrasa acumuland in continuare grasime pe sub pielea lui. Culoarea pielii se schimba si devine rozalie, straturile ridate dispar treptat, uneori par fin incepe sa creasca pe cap.

Ca si nou-nascutul, doarme in cea mai mare parte a timpului, avand inclusiv experiente de somn REM (Rapid Eye Movement) specifice somnului cu vise.

Plamanii si sistemul digestiv sunt aproape maturizate, poate intoarce capul dintr-o parte in alta, bratele, picioare si trupul sau se ingrasa si devin mai puternice. Este posibil sa aveti probleme in timpul somnului, bebelusul este mai jucaus ca oricand, loveste cu piciorusele si coatele, semn ca este activ si sanatos si se pregateste pentru viata extrauterina. Loviturile par acum mai tari deoarece pe masura ce copilul creste, lichidul amniotic este mai putin si nu mai amortizeaza loviturile. Anticorpii materni inca se transmit catre bebelus, dar acesta va continua sa isi dezvolte si sa isi intareasca propriul sistem imunitar, pregatind organismul sa indeparteze germenii atunci cand va fi in afara uterului.

Creierul continua sa se dezvolte, in aceaste ultime saptamani inainte de nastere creierul produce miliarde de neuroni, simturile sale devenind tot mai receptive la mediul inconjurator. Copilul reactioneaza la vocea mamei, la zgomotele puternice sau neplacute si poate sesiza diferentele de lumina/intuneric. Daca aveti un baiat, testiculele sale au coborat de la nivelul rinichilor si acum se afla in scrot. Daca aveti o fetita clitorisul ei este relativ proeminent.

Unghiile sunt pe deplin formate si ajung la varful degetelor, incojurate de lichidul amniotic ele sunt inca moi si se vor intari dupa nastere.

Oasele bebelusului continua sa se intareasca cu ajutorul calciului din dieta dumneavoastra. Daca nu aveti suficient calciu in dieta, bebelusul va lua acest nutrient din rezervele dumneavoastra, acest lucru putand afecta densitatea osoasa si poate duce la osteoporoza. Deci este important sa consumati alimente care contin calciu si alimente care fixeaza calciul(alimente care contin vitamina D). Un rol important in asimilarea calciului in organism il au razele solare, scurte plimbari prin lumina zilei pot aduce beneficii importante.

Discutati impreuna cu medicul dumneavoastra specialist aceste aspecte.

Schimbarile mamei – saptamana 33 de sarcina:

Pentru a afla experiente avute de alte mamici puteti folosi forumul nostru de discutii, in care puteti adauga intrebarile care va intereseaza si puteti primi raspunsuri de la mamici.

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.