Ce trebuie sa stii daca vrei sa creezi un blog?

Acum ceva vreme m-am gandit ca merita sa am un blog al meu. Aici urma sa scriu ce vreau, cand vreau si sa-mi perfectionez intr-un fel scriitura. In special pentru ca nu e asa cum vreau eu. Mi-am facut blogul si au urmat cateva etape destul de grele. Nu am inteles problemele si nu am ascultat asa cum trebuia sfaturile primite de un prieten. Este foarte usor sa-ti faci un blog, inregistrezi un domeniu, un serviciu de gazduire, setezi name serverele. Aici intra si nstalarea unei platforme dedicate bloggingului (recomand cu incredere WordPress si Ghost). Dar asta este partea usoara.

De ce ai nevoie pentru a porni un blog?

Ai nevoie de mult timp sa intelegi cum functioneaza platforma pe care ai blogul. Eu mi-am dedicat cateva minute si, intr-o secunda am pierdut cateva articole, din cauza unui plugin pe care l-am instalat fara sa ma informez exact ce face, iar eu am sters baza de date, fara sa stiu. Aici a urmat o alta poveste. Ce inseamna baza de date, de unde o accesez si asa mai departe.

Dupa multe ore, multe articole citite si o gramada de intrebari puse pe forumuri de specialitate, mi-am dat seama ca online-ul nu e asa de usor precum pare, bine, partea asta dedicata webmasterilor. Si asa am inceput eu. Iar daca vrei sa iti faci un blog, iti recomand cu mare incredere sa apelezi la un specialist, care sa-ti faca blogul, setarile si totul pentru tine. Iar de continut sa nu mai zic, daca nu ai ce sa scrii, nu incepe. Eu am inceput cu articole banale, despre nu mai stiu ce, dar am vrut sa scriu si scriu zilnic, chiar daca o nu fac pe blogul meu.

Iar ca o idee, e foarte ieftin sa iti faci singur un blog. Un domeniu .ro pe viata costa sub 200 de lei, gazduirea pe un an de zile inca vreo 50 de lei, iar asta este tot, defapt nu, mai ai nevoie de inca cateva ore bune sau chiar zeci de ore, sa intelegi cum se face setarile pentru functionarea perfecta a blogului, asa mai departe. Este alegerea ta, acest articol este doar un sfat, de unde trebuie sa intelegi doar atat: nu vrei investi bani intr-un blog? Atunci ai nevoie de ore pentru a intelege cum functioneaza.

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.