Cresterea copiilor in familia romaneasca

Cand apare vestea ca doi tineri vor fi parinti, automat toate rudele incep sa ii maguleasca cu sincere felicitari. Se fac prezumtii privitoare la sexul copilului, dar cele mai acerbe discutii se poarta cu privire la cresterea copiilor.

Cresterea copiilor la romani

Trecuti prin viata fiind, batranii familiei romanesti au intaietate, de ei trebuie ascultat si inca cu mare aminte. Din ei ne tragem cu totii, asa ca nu e chip sa ne abatem de la povetele lor. Pe principiul „Noi ca voi am fost, voi ca noi…”. Nimic mai gresit, iar daca aveti astfel de gandiri optuze in familie, nu putem decat sa va compatimim si sa speram ca veti fi suficient de inteligent/a incat sa gasiti rapid o iesire din aceasta situatie incomoda pentru toata lumea, dar in principal pentru dvs., care cu siguranta nu vreti sa va puneti rau cu rudele, nici sa le jigniti, dar in niciun caz nu sunteti dispus/a de a-i lasa sa va dicteze viata de familie.

Chiar si pasnicile discutii, care incep de la traditionalele jucarii lego, s-ar putea sa aiba un final plin de suspans, mai ales daca aduceti la masa negocierilor si posibilitatea ca, in viitor, pe masura ce pustiul va mai creste, sa ii aratati calea spre patrunderea in lumea gadget-urilor. Telefon mobil, calculator, tableta, playstation … lucruri de care, zic batranii, copilul nu are in niciun caz nevoie, ca doar si ei v-au crescut pe dvs. tot fara ele, asa ca nu se poate gasi nicio explicatie logica de ce aceste aparaturi ar putea face parte din categoria de jocuri educative pentru copii.

Bunicii sunt alaturi de copii

Pe de alta parte, daca aveti norocul de a fi in preajma unor viitori bunici foarte deschisi la nou, atunci ati scapat de corvoada politetii exagerate pe fondul nervilor clocotitori. Puteti rasufla usurat/a, caci cel mic va avea niste bunici moderni, actualizati cu stadiul stiintei din zilele noastre si care va vor sustine in toate demersurile pe care inca de pe acum incepeti sa le faceti in calitate de viitori parinti. Asadar, nu este cazul sa disperati, nu doar ca nu sunteti singuri, dar veti avea bunici gata sa intervina oricand in mod eficient atunci cand situatiile noi cu care va veti confrunta in calitate de proaspeti parinti va vor depasi, iar asta nu este deloc ceva cu care sa va fie rusine, din contra, e chiar normal !

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.